Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Kayak Merkezleri İlgisiz Kalmasın

Kayak Merkezleri İlgisiz Kalmasın

2023 – 2024 kayak sezonu başladı. Kar yağışının etkisini gösterdiği bölgelerde yer alan kayak merkezlerinde verimli bir kayak sezonu başladığı duyuruldu. Kar yağışının olmadığı diğer kayak merkezlerinde ise çalışmalar tamamlanmış olsa bile kayak sezonu açılmadı.

Kayak severler elbette güzel bir kayak tatili yapmak için rotalarını oluşturuyor ve buna göre tatil süreçlerini planlıyor ancak kayak merkezleri yönetimleri tarafından sergilenen tutum, hiç hoş görünmüyor.

Ülkemizde 50’ye yakın kayak merkezi var. Bazılarını bulunduğu konum ve yapılan çalışmalardan dolayı; ultra olarak adlandırabilirim. Diğer kayak merkezleri ise; ya yapım aşamasında, ya da proje yönetimi bekliyor veya yağış bekleyerek sezonu neredeyse sıfır ile açıyor. Durum böyle olunca da kayak tatili yapacak pek çok kişinin, ister istemez rotası değişiyor veya tatil planı iptal oluyor.

Bu süreçte kayak merkezlerinin yönetimlerine büyük iş düşüyor. En basitinden bir örnek verecek olursam; kayak merkezlerine ait sosyal medya hesapları üzerinden geri dönüşlerin çok eksik ve hatalı olduğunu söyleyebilirim.

Kayak merkezleri adına açılan sosyal medya hesaplarının ve web sitelerinin ilgisizlikten veya sorumsuzluktan dolayı kaderine terk edildiği bir gerçek. Uludağ, Erciyes ve Palandöken gibi kayak merkezlerine ait sosyal medya hesapları ve web siteleri üzerinden daha kayak sezonu başlamadan her dakika bilgilendirmeler yapılırken, ülkemizin diğer bölgelerinde yer alan kayak merkezlerinin kaderine terk edildiğini söylemem yanlış olmaz.

İnsanlar yaşadıkları şehirde kayak merkezinin var olduğunu biliyor. Ancak, en ufak bilgi almak için girdikleri kayak merkezi sosyal medya hesaplarında ve web sitelerinde “ilgisizlik” ile karşılaşıyor.

Buradan kayak merkezi yönetimlerine seslenmek istiyorum. Ülkemiz Avrupa’nın ve Orta Doğu’nun göbeğinde yer alan altın bir cevher. Yaz turizminin zaten kıymetli olduğunu biliyoruz. Ama kış sezonunda da ülkemize turist akını sağlanmasını istiyor ve bundan ülke olarak kazanç sağlamak istiyorsak; kayak merkezlerine ait sosyal medya hesaplarını bilgilendirici, verimli ve detaylı kullanmalıyız.

Kayak sezonu her yılda bir defa geliyor ve bu fırsatı kaçırmak istemiyorsak; vatandaşların taleplerine cevap vermeliyiz. En ufak şekilde; kayak pistlerinde durum nasıl, kar kalınlığı ne kadar, ücretler ne kadar, otel var mı veya restoran var mı gibi basit soruların cevapsız kaldığı duruma gerçekten üzülüyorum.

Bir bilgilendirme metni yayınlamak veya ücretsiz web sitesi açarak dahi bilgilendirme yapmak zor geliyor ise, bırakın yönetimi işini seven yapsın. Bu konuda çok dolduğumu belirtmek istiyorum. Kayak sporu, snowboard sporu ve kızak aktivitesi ülkemizde layık olduğu değeri görmüyor. Kar yağışı bir bahane olmasın. Sadece insanlar bilgilendirilsin ve kayak sezonuna değer verilsin.

Umarım bu çağrım bir cevap bulur ve kayak merkezi yönetimlerinden konu ile ilgili açıklama gelir.

İnstagram üzerinde açılmış onlarca kayak merkezi sayfası var ancak sadece 3 ile 5 kadar kayak merkezi hesabı aktif kullanılıyor. Aynı şekilde kayak merkezlerine ait binlerce web sitesi var ancak çoğu kapalı veya bilgilendirme metni bile olmayan veri tabanı standart içerikleri ile dolu.

Lütfen kayak merkezlerine sahip çıkalım. Türkiye Kayak Federasyonu acil şekilde bu duruma bir el atarak olayı çözümlemeli diye düşünüyorum. Ülkemiz altın bir cevher, lütfen kıymetini bilelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR