Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Gecikirse Sloganlar Hazır

Gecikirse Sloganlar Hazır

Başkentli için metro elbette ki büyük nimet. Rahat ve konforlu ulaşımı metroyla kolaylıkla sağlayabiliyorsunuz. 
Metro gittiği yere mutluluk ve refahı da götürüyor. Bir bakıyoruz metronun ulaştığı yerlerde ulaşım sorunu yok denecek kadar az, insanlar mutlu, değer kazandırma derseniz zaten onu başa yazın.
Özetle metro büyük ihtiyaç hele ki büyükşehirde bir de Başkent’te yaşıyorsanız olmazsa olmazlarınızdan.
Türkiye’nin en kalabalık ilçesi Keçiören’e metronun açılmasıyla trafikte de büyük bir rahatlama yaşandı. Misal şöyle bir örnek vermek istiyorum. Ben Pursaklar’dan şehir merkezine gelen bir vatandaş olarak metro hattı açılmadan önce Altınpark’ın orada yaşanan felç trafikten 20-25 dakikadan fazla sürede çıkıyordum. Ancak şimdi bu süre yarıda indi diyebilirim. 
Altınpark ile Keçiören’deki metronun ne alakası var derseniz? Şöyle ki Keçiören’den gelen bir sürücü, Fatih Köprüsü’ndeki trafiğe yakalanmamak için İrfan Baştuğ Caddesi’ne tali yollardan giriyordu. Metro açıldıktan sonra demek ki çoğu sürücü metro ile işine gidip gelmeye başlayınca bu büyük dert bir nebze olsun hafifletildi.
5 buçuk milyon nüfusa sahip Ankara’ya daha çok metro lazım. Yoksa her gün trafiğe giren binlerce araç nedeniyle işin içinden çıkamayacağız bilesiniz. 
Yol medeniyet ise metro da medeniyetin hası oluyor.    
Bildiğiniz üzere şuanda 3 bölgeye aktif metro hattımız var. İnşallah dördüncüsü yani Esenboğa metrosu için ise çalışmalar başlayacak umudumuz bu yönde.
Esenboğa yolu üzerinde oturan bir kişi olarak bu metroyu heyecanla bekliyorum. 
Havaalanı ile şehir merkezini birbirine bağlaması beklenen metro için geç bile kalındı. 
Geçtiğimiz aylarda AK Parti Ankara İl Başkanı Sayın Nedim Yamalı ile havaalanı metrosu ile ilgili güzel bir habere imza atmıştım. Yamalı Bey, metronun 5 yıl bile sürmeyeceğini söylemişti. Gerçekten merakla bekliyoruz. Metro çalışması tahmin edilen sürede bitecek mi yoksa Keçiören Metrosu gibi uzayacak mı?
Hükümetimizin bu konudaki atılımlarına baktığım zaman çalışmanın zamanından önce biteceğini söylemek istiyorum. İnşallah verilen söz yerine gelecek. Başbakanımız Binali Yıldırım’ın da havaalanı metrosuyla ilgili çeşitli sözler verdiğini biliyoruz. 
Bu metro inşaatının da slogan bulma zamanına gelmeden biteceğini umuyorum. 
Biliyorsunuz ki Sayın Başbakanım bu millet espriyi sever. İnşaat bir gecikti mi sloganlar peş peşe geliverir maazallah. Eminim ki çoğunun sloganı dahi hazırdır. 

 
 

 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR