Bedia Aktimur

Bedia Aktimur

GELİN BİRLİK OLALIM

GELİN BİRLİK OLALIM

 

  Milletçe hem içeride hem de dışarıda öyle zor, öyle sıkıntılı bir dönemden geçiyor ve öyle dayanılmaz acılar yaşıyoruz ki, tarifi mümkün değil. Fakat bilmeliyiz ki, bu acıyı dindirecek tek bir ilaç var o da birlik ve beraberlik. 

 

  Yalnız, bu birlik ve beraberliği oluştururken gözardı etmememiz gereken bir şey varsa o da birbirimizi suçlayarak, birbirimizin açığını yakalayıp eksiklerini başa kakarak ve birbirimizi aşağılayarak bu birlik ve beraberliği sağlayamayacağımızdır. Bunun yerine,  'kol kırılır yen içinde kalır' mantığıyla hareket edip,  birbirimize karşı daha anlayışlı, daha merhametli ve daha korumacı davranırsak sanırım bir çok sorunun ortadan kalkmasına vesile olabiliriz. Rabbimizin Enfal suresi 46. Ayet-i kerimesinde buyurduğu gibi :

   

" (Ey iman edenler?) Allah'a ve Rasulü'ne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin, yoksa korkaklaşırsınız da rüzgarınız (hızınız, cesaretiniz) kesilir (kuvvet ve devletiniz elden gider.) Bunun için sabırlı (ve müsamahalı) olun. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir. "

 

   Aslında, biraz daha derinden inceleyecek olursak sorunun kaynağının Kur'an-ı Kerim'i layık olduğu şekilde okuyup, açıklamasını da tam manasıyla anlayıp hayatımıza geçiremediğimizden olduğunu görebiliriz. Bunu da yine en açık şekilde Rabbimiz Al-i İmran suresi 103, 104 ve 105. Ayet-i kerimelerinde ne güzel açıklamıştır :

 

" Hepiniz toptan Allah'ın ipine (Kur'an'a) sımsıkı sarılın, (onu hayata hakim kılın, ihtilaf ve tefrikaya düşüp fert fert, grup grup) parçalanıp ayrılmayın. Allah'ın üzerenizdeki (İslam) nimetini hatırlayın: Hani siz birbirinize düşman (kabileler) idiniz de (Allah) kalplerinizi (İslam'da) birleştirdi. İşte onun (İslam) nimetiyle (hepiniz) kardeş oldunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan sizi (İslam ile) O kurtardı. İşte Allah, ayetlerini size böylece açıklıyor ki doğru yola eresiniz. "

 

"  İçinizden (herkesi) hayra çağıran, iyiliği (meşru şeyleri; tevhidi ve salih ameli) emreden ve kötü olandan men eden bir ümmet (bir topluluk) olsun; işte onlar kurtuluşa erenlerdir. "

 

" (Ey Mü'minler! Siz,) kendilerine apaçık deliller geldikten sonra parçalanıp ayrılan ve ihtilafa düşenler gibi olmayın. İşte onlar için (kıyamette) çok büyük bir azap vardır. "

 

  Ve bizler, ayet-i kerimelerde anlatıldığı gibi, incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler yüzünden tefrikaya düşüp ayrıldıkça, gücümüzü ve enerjimizi düşmana karşı değil de birbirimize karşı harcadıkça, daha çok canımız yanacak ve kan ağlamaya devam edeceğiz maalesef. Aklımızı başımıza alalım, düşmanın hile ve tuzaklarına kanmayalım inşallah. 

 

Birlik ve beraberliğimizin daim olması dileğiyle.. 

Selam ve dua ile... 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR