Celâlettin Yünel

Celâlettin Yünel

KÖŞKTE TERÖR ZİRVESİ

KÖŞKTE TERÖR ZİRVESİ

 

 

 

Başbakan Binali Yıldırım, ülkemizde son dönemde meydana gelen terör saldırılarını görüşmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi.

***

Bizim görmek istediğimiz birlikte aslında bu. Liderler ülke menfaatleri noktasında tek yumruk olabildiği müddetçe biz güçlü olabiliriz. Unutmayın ki bir şahsiyet ne kadar güçlü olursa olsun bir grup karşısında her zaman ezilmeye ve yıkılmaya mecburdur. Zaman artık bir olma zamanıdır.

 

***

Hatası olmayan bir siyasi lider gösterebilir misiniz? Dünya tarihinde her liderin hataları vardır ama ne zaman o lider birlikten yana olduysa o zaman daha fazla kazanmıştır. Bizim iktidar ve muhalefet liderlerimizde bir arada kaldığı müddetçe biz düşmanlarımıza karşı koyabiliriz. Yoksa meydanlara çıktıklarından birbirlerinin yanlışlarını söylemeleri ve hatalarından rant sağlamaları sadece o liderin ve destekçilerin kaybetmesini sağlar. Ama birlik zamanında hata ve yanlışlar göz ardı edilerek tek bir hedef gözetilirse o zaman kazanabiliriz.

 

***

Başbakan Yıldırım: Ülkemizin terörle mücadele faaliyeti bir beka sorunudur. Burada içeride ve dışarıda kim ne söylerse söylesin, bizim için anlamı yoktur. Bu çerçevede geniş kapsamlı değerlendirmeler yaptık. Yapılan çalışmaları sayın genel başkanlarla paylaştık, kendilerinin düşüncelerini dinledik, önerilerini not aldık. Gayet verimli bir toplantı oldu

 

***

Kılıçdaroğlu: Sayın Başbakan yaşanan terör olayları ile ilglili bizi bilgilendirdi. teröre karşı hep beraber mücadele etmemiz gerektiği konusunda bir uzlaşmamız oldu. Terör bir insanlık suçudur. Kendilerine bu konuda önerilerimiz aktardık. Terör olayları bir an önce bitirilmeli. terörle mücadele için kim ön ayak oluyorsa biz de kendilerine destek veririz.

 

***

Bahçeli: Başbakanımızın çağrısı üzerine terörle mücadeleyi değerlendirdiğimiz toplantı milletin beklentilerini karşılayacak bir olgunluk içinde gerçekleşti.

 

***

 

Liderlerin terör açıklamalarında dile getirdikleri bu ifadelerde ne kadar samimiyet olursa ülkemiz o kadar çabuk bu terör belasından kurtulur. Başka ülkeler terörden nasıl kurtulduysa bizim de aynı şekilde kurtulmamız lazım...

 

***

Terörde birleşen liderlerimiz ekonomide, kültürde ve Batı karşısında da bir araya gelmeleri gerekmektedir. Batı’nın küstah tavrına tek bir ağızdan cevap vererek meydan okumalıdır. İçimizdeki teröristleri besleyen Batılı ülkeler Ortadoğu’yu kan gölüne çevirdi. Ortadoğu üzerinden de teröristlere destek vererek bizi içerden yıkmaya çalışıyor.

 

***

Doğu’da FETÖ’nün PKK ile birlikte koordine bir şekilde çalışması ve orada bulunan halkın hem PKK’lı teröristlerden hem de FETÖ’cü teröristlerden darbe alarak devlete küstürülmesi bizi yıpratmıştır. Doğu’da görev alan Fetö’cüler halka zulm ederek halkı yıllarca devlete küstürtmüş ve bu da “kimi kime şikayet” ediyorsun sorunsalını ortaya çıkarmıştır. Şimdi yapılması gereken tahrip edilen halkın yeniden devlete güvenini geri getirerek onları kazanmaktır. Doğu’da yaşayanları terör belasıyla savaşmayan ve sadece beylik laflarla terörü bilen şahsiyetler tanıyamaz…Vesselam...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR