Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

GEREKSİZSE SÖNDÜRELİM BEYLER!

GEREKSİZSE SÖNDÜRELİM BEYLER!

 

 

  Zaman artık tasarruf devri. Herkes kıyısından bucağından tasarruf etmeye çalışıyor. Az maaşa ev geçindiren kişiler bile kıt kanaat geçinmeye çalışıp kenara köşeye bir şeyler bırakarak birikim yapmak istiyor.
  Bireysel Emeklilik Sistemi yani BES diye bir uygulama var. Devlet, “Yeter ki birikim yapın ben sizi katkıda bulunacağım” diyerek vatandaşları tasarruf etmeye çalıştırıyor. Hakkını yemeyelim BES sitemine geçen herkese yüzde 25 oranında katkıda bulunuyor.
  Okullarda da öğrencilere tasarruf etmenin, tasarruflu olmanın önemi anlatılıyor. Yani yurdun dört köşesinde insanlarımız bazı ihtiyaçlarından feragat edip tutumlu olmaya gelecek için kendi kumbaralarına bir şeyler atmaya çalışıyorlar. Hem de hayatı daha tutumlu bir şekilde yaşamaya çalışıyorlar.
  Ülkemizde bu tip güzel uygulamalara imza atılırken bazı üzüldüğümüz hadiseler de yaşanıyor. Misal önceki gün Anadolu Bulvarı’ndan geçerken yol aydınlatma ışıklarının gündüz vakti yandığını gördüm. Çok üzüldüm. Uzun bulvar boyunca ışıklar yandı. Birkaç sefer aynı yolda gittim geldim gün boyunca hala yanıyordu. Görevlilerin hiçbiri galiba söndürmek istemedi!
  Bildiğiniz üzere enerji ithal eden bir ülkeyiz. İnsanlar evinde gereksiz yere yanan ışıkları bile milli ve çevreci bir bilinçler söndürmesi gerekiyor. Bir lambadan bir şey olmaz demeyip hemen düğmeyi indirmesi gerekiyor. Eeee şimdi o yanan ışıkların hesabını kim verecek. Gündüz vakti gereksiz yere yanan ışıklar elektrik faturalarımıza yansıyacak.
  O ışıkları söndürmekten acizlik duyan ya da söndürmeyi unutanların cezasını yine vatandaş ödeyecek. Sanmayın ki sadece o bölgede gereksiz yere ışıklar yanıyor milletin parası har vurup harman savuruluyor. Her yerde rahatlıkla görebiliyoruz. İnsanın gerçekten ciğeri yanıyor. Faturaları elimizde aldığımızda “Bu nasıl oldu ben bu kadar elektrik ya da harcamadım” diyoruz ya işte bize gelen yüklü faturalar bakın görün ki nelerden dolayı kabarık geliyor.
  Onun için bu konuda daha hassas olmalıyız. Başkent Edaş yetkililerini göreve davet ediyorum. Bu konuyla birebir ilgilenmelerini istiyorum. Çünkü bu memleket bizim.     
   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR