Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

GÖRMEZDEN GELMEYELİM!

GÖRMEZDEN GELMEYELİM!

 

  Malumunuz geçen hafta "Otobanda fuhuş rezaleti" başlığı ile ilgili bir haber yayınladık. Haberi gören herkes o biran önce çözülmesi gereken soruna şahit oldu.

 Şehir içinde görmeye alışık olduğumuz o çirkin görüntülerin otobana inmesiyle ilgili peki karar mekanizmaları tarafından ne yapıldı bunu çok merak ediyorum.

  İsterseniz ben söyleyeyim. Yine aynı görüntüler sergilenmeye devam ediyor. Cezaların caydırıcı olmamasından dolayı o kişiler elini kolunu sallayarak rahat bir şekilde istediğini yapabiliyor. Yazılan bir para cezası o kişileri yolundan döndürmüyor.

  Bu işler para cezası verilerek mi ya da zor kullanarak mı çözülür? Sanmam. Çünkü bu işler psikolojik ve sosyolojik danışmanlık isteyen bir mesele. Buradan yetkililere sesleniyorum! Kötü yola düşmüş kişileri eğer cezalarla yıldıramıyorsanız yapıcı yollar denemelisiniz. O insanları psikolojik destek verdirerek, sonrasında ise iş sahibi yaparak o kötü hayattan çıkarmalısınız.

 İnanın o davranış sadece o insanları hayata döndürmekle kalmaz binlerce kişiyi de büyük bir tehlikeden kurtarır. Sıkıntıların önüne zamanında geçemezsek kar topu gibi büyür ve sonunda o dert engellenemeyen bir kanser olur çıkıverir.

  EGO ŞOFÖRLERİ

 Başkentli için bir vazgeçilmezdir EGO.  Milyonlarca kişinin sürekli seyahat ettiği EGO otobüslerinde de ilginç anlar yaşanıyor. Mesela EGO şoförüyle konuşmak kesinlikle yasaktır ancak bazı şoför ile yolcular arasında muhabbet koyu olur.

 Geçen gün karşılaştığım bir olayı size anlatmadan geçemeyeceğim. Bir akşam eve gitmek için EGO otobüsündeyim. Malum yine epey bir kalabalık. Benim bindiğim durağa kadar otobüs dolduğu için ben sadece ön kısımda yer bulabildim. Şoför Bey yanındaki bir vatandaşla konuşmaya başladı, galiba bir yakını ya da tanıdığı olmalı ki o vatandaşı sürücü kabinin yanına aldı ve yolculuk öyle devam etti. (EGO'ya binen bilir kast etmek istediğim yeri) Bu tarz olaylara önceden de çokça şahit oldum tabi ki.

  Ben de dahil olmak üzere kimse bu olaya ses etmedi çünkü ses edecek durumumuz da yoktu. Yapılan davranışın çok tehlikeli olmasına rağmen yolculuğumuz o şekilde sürdü. Benim anlamadığım bir nokta ise EGO otobüslerinde kamera olmasına rağmen bu tip davranışlar sergileniyor acaba bu şoförler hiç mi ekmeğinden olmamak için bu davranışlardan kaçınmıyor!

  Bu konuda biraz daha hassas olunmalı. Çünkü insan hayatı bu kadar ucuz değil.

 

 

 

   

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR