Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Gündeme bir andımız tartışması oturdu

Gündeme bir andımız tartışması oturdu

Danıştay kararı sonrasında gündemi derin bir; "Türküm, doğruyum, çalışkanım" tartışması sarstı.

İlk olarak şunu söylemeliyim. Kaldırılması bana göre yanlıştır. Andımızın kime veya kimlere ne şekil bir rahatsızlık verdiği detaylı olarak açıklanamamıştır.

İkinci olarak AK Parti ve MHP ittifakı üzerinden andımız polemiğine katkı yapılması bana göre yanlıştır. Siyasetin bu tarz paydaşlarla kıyas edilmesi parti arasında görüşülmelidir.

Üçüncü olarak Bekir Bozdağ hakkında daha önce başka bir mecrada kaleme aldıklarım Bozdağ'ın davranışını bana göre yanlış çıkartmıştır. O yazıyı Habervaktim gibi sayılı gazetelerde yazarsam, sanırım "metris soğuktur şimdi" tartışmalarının ortasında kalacağım. Ancak yaptığım son derece doğrudur.

Andımızın okutulmasının neden bu kadar tartışma konusu olduğu anlaşılmış değildir. En azından mantıklı bir yol izlenebilecektir. 

Andımız tartışmalarında "eski Türkiye'ye dönüyoruz" diyen Akit ve "80 yıl okuduk uzaya çıktık zaten" diye Ensonhaber'in Türkiye ekonomisiyle dalga geçen Sahte Türk'lerden (sahtecikler) farkı kalmamıştır...

Suyunu, yemeğini, ekmeğini yediğin bir ülkeye "andımız" üzerinden eleştiride bulunmak son derece yanlıştır ve bunun önüne geçilmesi gerekmektedir. Hükümet yanlısı diye hiçbir mecraya bu denli dalga konularında rezil olmaması için rant verilmemelidir.


Ben de her Türk evladı gibi 8 yıl okuduğum andımı yeniden okullarda duymak ve her duyduğumda yeniden adım atacağım yerde durarak eşlik etmek isterim.


Bazı yanlışlardan bir an önce acilen vazgeçilmesi gerekmektedir. Bozdağ, MHP ve AK Parti "andımız" üzerinden poyraz esmemelidir.


"TÜRK'ÜN, TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOKTUR"

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR