Celâlettin Yünel

Celâlettin Yünel

GÜNÜMÜZÜN ŞİFRESİ: “ÇENGİ”

GÜNÜMÜZÜN ŞİFRESİ: “ÇENGİ”

 

Ahmet Mithat Efendi’nin birbiri içinde yaşanan olayları anlattığı ve en sonunda büyük sürprizlerin okuyucuyu diğer bir hikaye içinde kurgulanan olaylar silsilesi içine çeken karmaşalar kitabı ÇENGİ’yi 7’den 70’e herkesin okumasını tavsiye ediyorum.

***

Ahmet Mithat Efendi hem gazeteci yönüyle toplumun aksayan yönlerini yazdığı hem de toplumu içten içe saran olayları anlattığı bu kitabında günümüze yansıyan çok önemli şifrelerde bulunmaktadır. 

***

Şifreler kitabın en uç kısımlarında saklanmıştır.

Şifre bulmak için okursanız çok zorlanırsınız fakat ÇENGİye kendinizi bırakırsanız yazıldığı zamandan itibaren günümüze nasıl şifreler taşıdığını anlamış olursunuz.

***

Şifrelerin hepsi kitabın sonunda çözülmekte ve ortaya çıkmaktadır.

***

Günümüzde eğer bu şifreler çözülerek kitap tahlil edilirse belki de hiç okunmadığı kadar okunur ama bir sansür ile karşılaşır. Çünkü şifreler toplumun ve devletin en derin mevzularını bile aşikâr edecek derecede kitaba derç edilmiştir ve adeta her sayfasında şifrenin bir parçası bulunmaktadır.

***

Osmanlı’dan günümüzün siyasi ve toplumsal karakterlerine ışık tutan bu eserde kahramanlar titiz bir şekilde yazılmış ve yaşanılan mekânlarda adeta bu kahramanların üzerine giydirilmiştir. Mekânların içinde kahramanlar birer obje olmaktan ziyade mekan içinde mekan kahraman içinde kahraman ve olay içinde olayla okuyucu kitabın ilk sayfasından son sayfasına kadar bağlanarak ilerlemek zorunda bırakılmıştır. Üst kurmacanın en nadide örneklerinin işlendiği eserde Ahmet Mithat kahramanlarla adeta kol kola girerek hikayeyi şekillendirmekte ve zamanımızın post-modernizmine ışık tutmaktadır.

***

Bu kitaptaki olayların ilk sayfadan son sayfasına kadar not almak zorundasınız çünkü kitabı okudukça size adeta bir dedektif gibi kişiler ve olaylar arasında bağlantı kurmanızı gerektiren şifreler verilmiştir ve siz bu şifrelerin bir tanesini bile atlarsanız kitabın sonunda sizi anlamsız bir sonuç karşılayacaktır.

***

Çengi’den çıkardığınız şifreleri paylaşmak için mail adresimden bana ulaşabilir ve bütün şifreleri biraraya getirerek ortaya neler çıktığını tartışabiliriz. Çünkü Çengi’de yer alan şifrelerin gizemi sizi gerçekten etkileyebilir ve güncel yaşamı daha iyi kavramanızı sağlayabilir.

***

Bir kitap hayatınızı değiştirebilir mi?

Okumadan bilemezsiniz!

Okuyun,

Çözün,

Paylaşın.

İşte o zaman hayatınızın nasıl değiştiğinin farkına varacaksınız.

ÇENGİ okurlarıyla buluşmak dileğiyle…

***

Vesselam…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR