Soner Cengiz

Soner Cengiz

HİZMET

HİZMET

 

       ALLAH için hizmet etmek edebilmek çok önemlidir. Her yerde hizmet vardır, sivil alanda devlette, evde…

     En önemli hizmet evde başlar, herkes bu konuda duyarlı olur ve çocuklarını öyle yetiştirirse  her alanda dürüstlük olur.

    Peki evdeki hizmet nasıl olmalıdır, evdeki hizmet kime karşı olmalıdır, evdeki hizmet Eş’e karşı Ana’ya karşı Baba’ya karşı Evlad’a karşı olmalıdır.Bu hizmet yapılırken gocunmadan ,Yozgat diliyle sorkunmadan yani söylene söylene olmamalı.

     Eş’e su getirmek, anaya babaya su getirmek, hizmet etmekten zevk alarak yapılmalı ve gelecek nesillere de böyle öğretilmelidir. Eğer hizmet etmenin değeri ve anlamı çocuklarımıza iyi anlatılırsa bu hizmet her alana yayılır ve her alanda hakkaniyetli yapılabilir yapılan hizmetten zevk alınabilir tabi ki bu hizmetler yapılırken de rant gözetmeden yapılması gerektiğini, daha küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılanması lazım.

     Çocuklardan bir şey yapması istenirken rüşvete alıştırmamak lazım , çocuğum dersini yap! sana çikolata vereceğim, gibi… bu çocuklarda alışkanlık yapıyor ve zamanla her işi rüşvete döküyor. onun için dikkatli olmak ve ağaç yaşken eğilir atasözünden yola çıkarak çocuklarımızı erken eğitmemiz gerekir.

     Hizmete nerden geldim derseniz… TCDD Türkiye cumhuriyetinin geç kalınmış bir hizmeti bence. ama iyiye doğru gidiyor inşallah, kısa zamanda her yere ulaşır.bu hizmete ön ayak olanlardan ALLAH razı olsun.

    Bazı eksiklikler ve aksamalar yok değil tabi ki.Mesela Ankara Gar’ında ; zaruri  ihtiyacınız olursa 1.5 TL .çay içmek isterseniz 2.5 tl. gerisini siz düşünün bence bu işe TCDD idarecileriniz bir el atması gerekir. hizmet güzel ama birileri rant elde edecek diye halkın soyulmaması lazım.

     Dar gelirli vatandaş tren ucuz diye gara gelecek vc ihtiyacı için 1.5 TL ödeyecek, eğer amaç halka hizmetse bu tür ihtiyaçlarına bedel alınmamalı.

    Ankara’dan Konya’ya gitmek üzere evden 07:35 de çıktım. tren saati  8.55 idi. 15 Dakika sonra gar’da oldum.

     İnsanların ağaçlar kesiliyor diye ortalığı ayağa kaldırdıkları yollardan geçtim her taraf yem yeşil ve tertemiz idi o yolar yapılmasa idi 1.5 saatten önce Gar’a varamaz idim.

    Peki bu yapılan hizmetten insanlar neden rahatsız olur anlamak mümkün değil. Buradan siyaset yapmıyorum, beni Ahmet ,Mehmet veya O parti Bu parti ilgilendirmiyor, iyi ve kötü yapılan hizmetler ilgilendiriyor gerisi benim için teferruattır.

       Birde merak ediyorum bu yollara karşı çıkanlar acaba bu yolları kullanmıyor mu? Burada anlatmak istediğim hem hakkaniyetli hizmet sunacaksın hem de yapılan iyi hizmeti takdir edeceksin ve destek vereceksiniz kötü yönünü ve yanlışı da uyaracaksınız.

     Bu vatana bu millete kim iyi hizmet ederse A partili B partili hiç fark etmez ALLAH onlardan razı ve hoşnut olsun inşallah.

    İnsanlarımız da parti ayrımı yapmadan iyi hizmet edeni ayırıp ona göre takdir etmesi gerekir ,laf olsun diye partizanca eleştiri yapmamamız gerekir,

     ALLAH her zaman doğruların yanındadır. ALLAH doğruluktan ve ALLAH için hizmetten bizleri ayırmasın amin

     Sağlıcakla kalın..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR