Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

HÜZÜNLÜ VEDA…

HÜZÜNLÜ VEDA…


Feyza Acısu, Muharrem Çermik, Ayşe Bilgilioğlu, Fehmi Çetinkaya, Bağdat Çermik, Turgay Bulut, Perihan Çermik, Mehmet Yurtsever, Murat Gül, Hamide Sibel Çetinkaya, Sevinç Gökay, Erdem Soydan, Berkay Baş, Taner Kılıç, Kerim Sağlam, Sümeyra Çakmak, Ferah Önder, Yaşar Durakoğlu, Kemal Bulut, Cemal Özdiker, Elvin Buğra Aslan, Oğuzhan Dura, Eyüp Ulaş, Destina Peri Parlak, Kemal Kalıç, Elif Gizem Akkaya, Zeynep Başak Gülsoy, Nevzat Alagöz, Ozan Can Akkuş, Atakan Eray Özyol, Mehmet Alan, Nusrettin Can Çalkınsın, Dorukhan Yusuf Özdemir, Mehmet Emir Çakır, İsmail Karagöz, Kerim Sağlam Tokat, Nevzat Alagöz.


37 kahraman vatandaşımızı hain bir saldırıda kaybettik. Hepsinin hayattan farkı bir umudu vardı. Kimisi sınavdan çıkmış bir stres atmak için Kızılay’a inmişti. Kimisi ne olacağından habersiz maç çıkısı durakta otobüsün gelmesini bekliyordu. Kimisi işten, dershaneden çıkmış evine gitmek için durakta bekliyordu.
Alçak saldırıdan önce kimi vatandaşlarımız başlarına geleceklerinden habersiz son kez ailesini, sevdiğini aramıştı. Nereden bilebilirlerdi ki hainlerin böyle bir şey yapacağını, sivilleri hedef alacaklarını…
Çok üzüldük, çok kahrolduk. 13 farklı ile bu acı düştü. Umutlarını geride bıraktılar. Bir de arkalarında gözü yaşlı analar. İnsan nasıl üzülmez ki bu acıya daha doğmamış bebeğin canını aldılar, annesinden ayırdılar. Sizce bu hainler insan olabilirler mi? Nerede yazar bu zulmü yapan ve çirkinliği alkışlayanın insan olduğu. Hayvan desem hayvana hakaret olur. Bunlar hiçbir şey etmez.

Çankırılı olarak benim ilim de 3 vatandaşını kaybetti bu hain saldırıda. Hepsi de kara toprağa verildi. Ama arkalarında hiç unutulmayacak hikayeler bıraktılar. Size özellikle bir kişiden bahsetmek istiyorum.
FEYZA ACISU Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği son sınıf öğrencisiydi. Öğretmen olduğunda öğrencilerine iyiliği, güzelliği, sevgiyi, merhameti anlatacaktı. Atanmak için KPSS dershanesine gidiyordu. O günde dersten çıkmış evine gidecekti. Ancak Pazar günü 18.45’teki o alçak saldırıda hayatını kaybetti.  

Feyza’nın dershane öğretmeni sosyal medyadaki kendi kişisel hesabından Feyza’dan helallik istedi. Ve şu duygu dolu cümlelerle Feyza’ya veda etti:  "Her gelişinde ismini hatırlayamazdım. Sende her defasında sitem ederdin. Nereden bileyim hayatım boyunca unutamayacağım bir hatıra bırakıp gideceğini.”

Feyza’nın sınıf arkadaşı da içi kan ağlayarak şu dizelerle veda etti umutları yarım kalan Feyza’ya:

Kuş kanadından vurulabilir.
Ceylan bacağından.
Bir delikanlı şakağından
Anne kalbinin tam ortasından

Bir gökyüzü vurulamaz
Bir de su yatağından …

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR