Uğur Öğüt

Uğur Öğüt

İçinizden Gelen Oyu Kullan

İçinizden Gelen Oyu Kullan

Yarın gerçekleşecek referandumla 18 maddelik Anayasa değişikliğini ve yönetim sistemin de yapılacak değişikliği oylayacağız. Kimimiz ‘Evet’ bu sistem değişmeli derken, kimimizde ‘Hayır’ bu sistem değişmesin diyecek. Türkiye’nin özgür ve demokratik bir ülke olduğunu hep kitaplarda okuruz, belki ülke olarak özgür olabiliriz ama insanlar özgürlüğümüzü kısıtlamada oyumuza karışmakta çok kararlı. Kimi bizi denize döküyor, kimi düşman olarak görüyor ganimetlerimize, karımıza kızımıza göz koyuyor. Aslında iki zihniyette bir birinden farksız değil, bunların en büyük amacı kitleler şeklinde toplumları bölmek.

Hizmet ettikleri yer aynı, kine, nefrete ve bölücülüğe hizmet ediyorlar. ‘Evet’ diyende ‘Hayır’ diyende kendince vatanı milleti düşünerek oy kullanmalı. Kimse yarın ‘Evet’ dediği için hain olmayacağı gibi ‘Hayır’ diyeceği için de terörist olmayacak. Aslında bu ortamı oluşturmaya çalışanlar hainlik yapıyor. İki kesimde bu söylemler üzerinden bir birlerini vurmaya çalışıyor ama ikisi de bu söylemlerin yanlış olduğunu belirterek kabul etmiyor. Aslında burada birbirlerine saldırmak yerine bu hain söylemler içerisin de olan insanlara saldırsalar kin, nefret ve bölücülük bu kadar hissedilmeyecek.

‘Evet’ oyu vereceğini açıklayıp bir ideolojiyi destekleyen ve ‘Hayır’ oyu vereceğini açıklayıp bir ideolojiyi destekleyeceğini açıklayanlar söylemedikleri üzerinden vuruluyor. Bir kendini bilmez çıkıyor ve hiç olmayacak bir şey söylüyor ve herkes bunun üzerinden birbirini itham ediyor. Yanlışa yanlış demek boynumuzun borcu olmalı ve bizden de olsa bir kişi yanlış yapıyorsa o yanlışın peşinden gitmemek lazım.

Herkes birbirinin referandumda ne oy vereceğini merak ediyor, ben kendi oyumu açıklamayacağım ama yazacaklarımdan belki tahmin edebilirsiniz oyumu. Aslında tam karar vermedim ama bir tarafa yakınım, sistemin değişmesi gerektiğini düşünüyorum.

Şunu da biliyorum sistem ve yasalar ne kadar değişse de uygulama ülkemizde çok önemli, kafasına göre yasaları yorumlayan insanlar başımıza çok belalar açmadı mı. Başörtüsü bu günkü yasalarla birlikte yasaktı ama şimdi aynı yasalar var ve yasak değil. Biraz da zihniyet önemli, vatandaştan olan, vatanı ve milleti için çalışan liderler bu ülkenin gücüne güç katarken tam tersini yapanlarda oldu. Kendi çıkarları için ülkeyi kaosa sürükleyen insanlarda bizi yönetti. Ama ileride psikopat bir lider gelip ülkeyi kaosa sürükler diye doğru olandan vazgeçmek çok saçma değil mi. Herkes içinden ne geliyorsa öyle oyunu kullansın ne ‘Evet’ diyen ne de ‘Hayır’ diyen haindir, hainler her zaman kendini belli eder. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR