Faruk Gökyurt

Faruk Gökyurt

İlçe festivalleri

İlçe festivalleri

Ankara son yıllarda ev sahipliği yaptığı festivallerle adını duyurmaya başladı. Ankara’nın ilçe belediyeleri yaptığı festivaller ile hem ilçelerini tanıtıyor hem yöresel ürünlerini. Yapılan festivaller ile ilçe ekonomisine de katkı sağlanması düşünülüyor. Çubuk Belediyesi bu yıl 16.’sı düzenlenen Çubuk Uluslararası Kültür ve Turşu Festivali ile misafirlerini ağırlıyor. 16. Kültür ve Turşu Festivali ile geleneksel turşunun pazar payını artırmak ve ihracatını desteklemek ve ilçenin tanıtımını yapma amacıyla düzenleniyor.

Festival 4 gün boyunca sürecek ve binlerce vatandaşın katılımı bekleniyor. Festival de uluslararası olma vasfıyla bu sene 6 ülkeden halk dansları grupları, yöresel kıyafetleriyle sahne programları yapacaklar. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Malezya, Ukrayna, Slovakya, Polonya gibi ülkeler katılım sağlayacaklar. 4 gün boyunca da sahne programlarıyla geleneksel oyunlarını sahnede vatandaşlara sunacaklar. Onun haricinde sahne programları olacak. Ünlü sanatçılar Ankaralılar ile buluşarak onların keyifli vakit geçirmesini sağlayacak. Festival ile hem vatandaşlar keyifli vakit geçirecek hem de Çubuk ilçesinin yöresel lezzetleri vatandaşlara sunulacak. Yapılan tanıtımlar ve festivalle eğlencenin yanı sıra ilçe esnafı da para kazanacak.

Gazete olarak yaptığımız özel haber ile Çubuk ilçesinin aynı zamda gastronomi ilçesi olduğunu dile getiren Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, festival ile alakalı şu açıklamalara değinmişti; Demirbaş, “Çubukabad parkımız 75 bin metrekarelik festival alanımız. Festival alanımızda bugün itibariyle 150 standımız kuruldu. Yeme içme, turşu, el sanatlarının yer aldığı stantlar vatandaşlarımızı bekliyor. Buradan tabi tüm Ankaralı hemşerilerimizi Çubuk Uluslararası Kültür ve Turşu Festivali’ne bekliyoruz. İlçemiz aynı zamanda gastronomi merkezi. Yöresel, geleneksel yemeklerimiz, coğrafi işaretli turşumuz, vişnemiz, homaça yemeğimiz bunun haricinde bazlama, gözleme, baklavamız, işte dolma sarmamız, çorbamız, bizim hedefimiz artık turşumuz.

Dünyaya açılan, dünyaca bilinen bir marka halinde. Coğrafi işaretler. Pazar payı da gün geçtikçe artıyor. İlçemizde de başvurunun merkezi haline getirmek adına adımların meyvesini almaya başladık. Yıl boyunca bu vatandaşlarımız Lezzetleri tatmak için ilçemizi ziyaret ediyorlar. Bu da tabii ilçe esnafımızın ekonomik anlamda katkı sağlanıyor. Efendim ürettiğini de İslam anlamındaki katkı sağlanıyor. Her geçen gün bu ilçedeki esnaflarımız, kalitesi, modernliği ve farklılaşıyor ve artıyor. Bu da bizleri sevindiriyor. Her yönüyle ülkemize büyük bir katkı sunuyor" ifadelerine yer verdi.

Çubuk’ta düzenlenen 16. Çubuk Uluslararası Kültür ve Turşu Festivali’nin ardından Ankara’da festivaller bitmeyecek. Bu seferde Ankara’nın Kalecik İlçesi’nde Kalecik Karası Festivali yapılacak. Ankara’nın dış ilçeleri festivaller ile hem misafirlerini ağırlarken hem de ticaretlerini geliştirerek ilçe ekonomisinde katkıda bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR