Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

İLK ÖNCE OTOBÜSLER...

İLK ÖNCE OTOBÜSLER...

 

  Ankara'da ciddi bir şekilde toplu taşıma sorunu var. Otobüslerde görüldüğü gibi insanlar balık istifi gidiyor. Dolu otobüsler içinde "ilerleyelim beyler bayanlar" şeklinde toplu taşıma kullanıcıları uyarılıyor.
  İnsanlar birbirlerine yapışmış şekilde seyahat etmek zorunda kalıyor. Bu görüntüler hiç hoş bir durum değil; çünkü aynı otobüste kadın ve erkek bir arada dipdibe bulunuyor haliyle istenmeyen görüntüler oluşabiliyor.  Bazı ahlaktan yoksun kişiler durumu fırsata çevirmeye de çalışıyor. (Buna dair haberleri çokça okuduk)
  Geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından pembe vagon teklifi oldu metrolarda, epey bir gündemi meşgul etti bu öneri. Bu fikri olumlu bulanlar kadar sert bir şekilde eleştirenler de oldu.
  Bence fikir güzel ama ilk uygulanacağı yer yanlış. Niye diye sorarsanız bizim otobüslerimizde, minibüslerimizde, dolmuşlarımızda bu sıkıntılar yaşanırken yolcu kapasitesi ve trafik yoğunluğu fazla olmayan metrolarda böyle bir uygulamaya geçilmesi yanlış olur. En güzeli otobüslerdeki ve diğer toplu taşımalardaki sorunları çözdükten sonra metroda bu tip projeler yapılmalıdır.
  Karar alıcıların ilk olarak toplu taşımadaki sıkıntıları görmeye davet ediyorum. İnsanların otobüslerde, minibüslerde, dolmuşlarda o trafiğin içinde iğne atsan yere düşmez şeklindeki kalabalıkta seyahat etmeleri Ankara'ya yakışır bir durum değil. Hem de etik olmadığını düşünüyorum. İnsanların bu konuda rahatlatılması gerekiyor. O yüzden ilk önce bu konuyA kafa yormak gerekir diye düşünüyorum. Eminim ki herkes de böyle düşünüyordur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR