Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

İNSANLIK AYAKLAR ALTINDA

İNSANLIK AYAKLAR ALTINDA

Ne zamandan beridir mazlumu gördüğümüzde elimizin tersiyle iter olduk? Ne zamandan beridir bir tas çorbayı bölüşmeye üşenir olduk? Ne zamandan beridir birbirimize yardım etmeyi ihmal eder olduk? Ve ne zamandır insanı insanla kırdıranlara alkış tutar olduk...?

Bu sorulan sorulara anlamlı cevaplar verebilmek için önce hayalini kurduğumuz insanlığın, sonrada içinde bulunduğumuz insanlığın karşılaştırmasını yapmak gerek elbette. Çünkü bizim hayalini kurduğumuz insanlığın böyle olmadığı gerçeği var ortada.

Ayrıca biz birbirine nefret kusan, kin tutan insanlar olamayız. Bize kardeşliğin insanlık vazifesi olduğunu söylediler. Biriniz düştüğünde diğeriniz el uzatsın dediler. Fakire, fukaraya yardım edin çok kazanıp az vermeyin diye tembihlediler. Biz bunları gördük, böyle yaşıyoruz.

Gel gelelim Halep konusunda aman insanlık bizlere mi kaldı diyenler. Evet bize kaldı. Çünkü yarın senin o durumda olacağın veya olmayacağın belli bile değil. Ne zaman unuttunuz komşusu açken tok yatan bizden değildir cümlesini?

Halep'ten kalkarak Çanakkale cephesinde sizin Atalarınız ile aynı safhada yer alarak 16 yaşında şehit düşen Suriye vatandaşlarını ne zaman unuttunuz da bugün ülkenizin sınırından giren Suriyeliye laf atar oldunuz? Hadi diyelim bazı Suriye vatandaşının Çanakkale cephesine katılan Suriyeli genini taşımıyor. Hatta çoğu Suriyeli gelip burada yatıyor diyorsunuz onu da anladık. Peki siz nasıl dininizin emrettiği yardım ve insanlık vazifesini hiçe sayarak yaşayabiliyorsunuz?

Ben kimseye ahkam kesmiyorum yanlış anlaşılmasın! Sadece doğruların zeytinyağı gibi yukarı çıkarak ben buradayım diye kendini belli etmesini istiyorum. Bu sebepten dolayı sizlere bu soruları soruyorum! Bazen insanın insanlara verdiği değeri görünce utanıyorum.

Bu sadece Halep, Suriye, El Bab veya Cerablus konularıyla bağdaştırılmasın "BEN SADECE UTANIYORUM". Çünkü dinimiz bizlere bunu emretmiyor. Din, dil, ırk ayrımı yapmadan yardım etmeyi emrediyor. Zengin veya fakir diye ayırmıyor. Bunun arabası var, bunun yok diye ayırmıyor "İNSAN" diyor sadece insan. Bu sebeptendir ki insan insana yardım etmediği her süreçte insanlık biraz daha kaybolacak ve insanların insanlığı ayaklar altına aldığına bir kez daha şahit olacağız...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR