Celâlettin Yünel

Celâlettin Yünel

HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?

Son bir yıldır neler yaşadığımızı hiç düşündünüz mü? Televizyon haberleriyle kısıtlamadan şöyle bir etrafınıza baktığınızda yaşananları değerlendirdikçe nasıl bir hortumun içinde kaybolduğumuzu ve yok oluşa doğru hızlı bir şekilde ilerlediğimizi fark ettiniz mi?

***

Türkiye'nin iç ve dış düşmanları bu kadar aşikâr bir şekilde hiç ortaya çıkmamışlardı. Ortadaydılar belki ama Cumhurbaşkanımızın dibine kadar sinmemişlerdi. Karşımızda durduklarını biliyorduk ama bizimle beraber yaşadıklarını düşünememiştik. Her yerde olduklarını, her adım attığımızda onlar birine denk geldiğimizi fark edememiştik ne yazık ki!

 

***
 

Türkiye Suriye bataklığını kurutmaya çalıştıkça diğer düşmanlar Türkiye'nin içinde bataklık açmaya çalışıyorlar. Bataklığa izin vermedikçe içimize işleyen kuyular açarak bizi çökertmeye çalışıyorlar hiç düşündünüz mü?

***

 

Türkiye siyasi ve ekonomik bataklık içinde savaşırken ahlak bataklığı her geçen gün adeta fersah fersah damarlarımıza kadar yayılıyor. Yöneticiler ekonomiyi düzeltmeye uğraşırken ahlak yapısının nasıl bozulduğunun farkında bile değiller. Son bir aydır yapılan ahlaksız haberlere baktığımızda bu açık bir şekilde ortadadır.

 

***

 

Biz bu kadar ahlaksız bir toplum nasıl olabildik?

 

*
 

Aile kurumunun ortadan kalktığı sevgili hayatının özendirildiği, aile fertlerinin saygıdan ve sevgiden uzak bataklıklarda yetişmeye yüz tuttuğu bir toplum haline nasıl geldik?

*

Televizyon dizilerinde ahlaksızlaşan ilişkilerin toplumumuza yansıyarak ahlak yapısını çökerttiği ve süslümanların her gün biraz daha fazla çoğaldığı bir toplum haline nasıl geldik?

*
 

Hiç düşündünüz mü biz bu hale nasıl geldik?

 

***

 

Türkiye'yi siyasal ve ekonomi bataklıklarında boğmaya çalışanlar ahlak yapısını ilk önce bozmayı hedeflemektedirler. Bu yüzden devşirme televizyon programlarıyla zihinlerimiz allak bullak hale getirilmiştir. Hiçbir tartışma programında "Nasıl bir toplumsanız öyle yönetilirsiniz" hadisi ile “Davranışları sebebiyle zalimlerin bir kısmını diğer kısmına yönetici yaparız.” (En’am, 6/129) ayeti tartışılmamaktadır. Çünkü biz gerçekten ahlakı bozuk insanlar olmaya başladıkça yöneticilerimizde bozulmuş ve biz kendimize zulüm ettikçe başımıza zalim yöneticiler musallat olmuşlardır. Bu yüzden eğer bir şeylerin değişmesini istiyorsanız önce kendinizden başlayın ve çevrenizi düzeltin ki toplum düzelsin...

 

***

 

Son terör saldırıları biz bataklığın içinde nasıl savaştığımızın biz göstergesidir aslında. Çünkü biz o bataklıkta savaşırken düşmanlarımız bataklıktan kaçar bizi başka noktalarda sıkıştırmaya çalışıyorlar fakat bu hiçbir zaman mümkün olmayacaktır. Toplumun kutuplaşması noktasında yöneticilerden ziyade toplum ahlaki yapısının bozulması göz önünde bulundurulduğu takdirde önlemler alınabilir. Yoksa toplumumuz her geçen gün ahlaksızlık içinde sessizce boğulacaktır…Vesselam..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR