Emrah ÖZCAN

Emrah ÖZCAN

İptal mi oldu?

İptal mi oldu?

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde olan Ulus’taki Spor Genel Müdürlüğü binası uzun süredir atıl haldeydi. ABB Meclisi binanın otel ve konaklama tesisi haline getirilmesi için oy birliği ile karar almıştı. Ancak talebin 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından reddedilmesi üzerine ABB binayı EGO’ya tahsis etme kararı aldı.
 Hatta binaya; “EGO Genel Müdürlüğü yaklaşık bin personeli ile bu binaya taşınacaktır” yazılı pankart astı. Tabi bu haber bölgede bulunan esnafı heyecanlandırmıştı. Aradan bir yıl geçmesine rağmen ne taşınma oldu, ne de bir girişim. Esnafın heyecanı da kursağında kaldı.
  Tadilat için ihaleye çıkılacağı, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından en kısa sürede taşınma işlemlerinin başlatılacağını da EGO Genel Müdürü Nihat Alkaş duyurmuştu. Benim merak ettiğim taşınma iptal mi oldu? İptal olduysa hangi sebeplerden dolayı iptal oldu? Bunun hakkında bir açıklama yapılırsa en azından kafamızdaki soru işaretleri giderilmiş olur. Bina uzun yıllardır boş ve atıl bir şekilde duruyor. Ne yıkılıyor, ne de kullanılıyor. Akıbeti her zamanki gibi muallakta kaldı.
Ulus’un değişmeyen kaderi
Ulus Meydan projesi kapsamında bu bina ile birlikte birkaç çarşı daha yıkılacaktı, şehre yeni bir meydan kazandırılacaktı. Güzel projeydi. Çünkü koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başkentinde bir meydan yoktu. O projede hayal oldu. Sadece bu bina değil, 100’üncü Yıl Çarşısı ile Ulus Şehir Çarşısı’da yıkılarak bölge yayalaştırılacaktı. Fark ederseniz hep gelecek zamanın hikâyesiyle yazıyorum. Zaman kipinden de anlaşıldığı üzere bu projelerin birçoğu da hikâye oldu. Sanırım Ulus’un kaderi hep aynı şekilde ilerliyor. 
Mesela önceki dönemlerde başlayan Ulus Kültür Merkezi, Kapalı Çarşı ve Dolmuş Durakları projesi de yarım kaldı. Ulus’a yeni bir çehre bir türlü kazandırılamadı. Valilik dahi binasını Sıhhiye’ye taşıdı. Allah’tan boş kalan binaları üniversite aldı da az da olsa hareketlilik korunmuş oldu. Aksi halde Ulus, eski benliğini yitirip gidecekti. Temennimiz en kısa sürede semte yeni bir çehre kazandırılması. Bunun da nasıl yapılacağını, ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz.  
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR