Uğur Öğüt

Uğur Öğüt

İsrail Terörist Devlettir

İsrail Terörist Devlettir

Türkiye’nin İsrail ile anlaşması İsrail’in terörist devlet olduğunu değiştirmez. Ben anlaşmanın hangi taraf için hayırlı olacağını yorumlamıyorum veya iyi oldu kötü mü oldu bununda kararını verecek yetkiye sahip değilim. Devlet çıkarları için İsrail’le anlaştı ama bir kesim bu anlaşmanın ardından sanki İsrail’in terörist devlet olduğunu unuttu. Kahrolsun İsrail diyenler, İsrail’le ilgili güzel sözler söylemeye başladı. Unutmayalım İsrail yıllardır kardeşlerimizi Filistin’de katletmeye devam ediyor. Kadın, bebek demeden herkesi hedef alarak hem de, binlerce masum meleğin atılan bombalar sonucu öldüğünü unutmayın ve unutturmayın. 

 

İsrail Hükümeti Uluslararası Hukuk’u tanımadan ve hiçbir yasal hakkı olmadan Doğu Kudüs’teki Filistin halkını tasfiye etmeyi amaçlıyor. İsrail’in yegane amacı, kurulduğu yıl olan 1948’den bugüne Kudüs’te esas otorite kurmak ve bütününe hâkim olmaktır. İsrail Başbakanı Netenyahu şu ifadeleri içeren bir bildiri yayınlamıştı; “Birleşmiş Kudüs, geçmişte olduğu gibi gelecekte de İsrail’in başkenti olacaktır.”. Netenyahu ayrıca İsrail egemenliği için Kudüs’ün bütün bölümlerine askeri takviye yapacaklarını açıkladı. 

 

İşte Doğu Kudüs’teki Filistinlilerin nasıl bir hayat yaşadıklarına dair medya raporları;1947 öncesinde tüm Kudüs Filistin’e aitti. O yıl BM, uluslararası bölge olarak Kudüs’ü belirlemişti. İsrail kurulduğu 1948 yılında, Batı Kudüs’teki 10 binlerce Filistinliyi sürgün etti ve ‘Yeşil Hat’ olarak bilinen sınırı kurdu. Daha sonra 1967 yılında, İsrail Doğu Kudüs’ü tamamen işgal etti. 14 Mayıs 1948 yılında İsrail Devleti'nin kurulmasının ardından Arap-İsrail Savaşları patlak vermiştir. Birleşmiş milletler 29 Kasım 1947 yılında Filistin’in paylaştırılmasına karar vermiştir. %56'si Yahudilere %44'si ise Filistinlilere bırakılmıştır. Kudüs'e ise Uluslararası statü verilmiştir.

 

İlk paylaştırmada Filistin bölgesinde yer alan Batı Kudüs, 1948 yılında Kudüs çevresinde Yahudi yerleşim birimlerinin artması ile İsrail yönetimine geçmiştir. 1947'deki BM paylaşımından bu yana harita oldukça değişmiş, Filistin, Batı Şeria ve Gazze olmak üzere birbirinden kopuk iki toprak parçası haline gelmiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR