Tarhana pişirirken böyle pişirin- Tarhananın besin değerini iki katına çıkarıyormuş

Tarhana pişirirken böyle pişirin- Tarhananın besin değerini iki katına çıkarıyormuş

Tarhana çorbası pişirirken mutlaka kıymalı yapın. Daha doyurucu ve daha sağlıklı oluyor.İşte Türk mutfağının en farklı tarhana çorbası tarifi

Tarhana çorbası, Türk mutfağında sevilen çorbalardandır. Tarhana çorbası genelde sade olarak yapılır. Ancak en faydalı hali belli oldu.

KIYMALI TARHANA ÇORBASI

Kıymalı tarhana çorbasının çok daha doyurucu ve çok daha lezzetli olduğu biliniyor. Eğer evde biraz kıyma varsa sizlerde tarhana çorbasını kıymalı yapabilirsiniz.

Hem daha doyurucu olacak hem de daha lezzetli olacak.

Kıymalı tarhana çorbası yaparken mutlaka kıymayı iki kez çektirin.

İşte kıymalı tarhana çorbası tarifiyle ilgili bilmeniz gereken her şey!

Malzemeler;

200 gr. kıyma
4 yemek kaşığı toz tarhana
30 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
5 su bardağı su

Tarifi;

Tencerenizi ocağa alın ve ısıtın. İçerisine tereyağını ekleyip eritin. Kıymayı tencereye ilave edip tuz ile tatlandırarak kavurun. Ardından salçayı ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Suyunu tencereye ekledikten sonra bir miktar suda erittiğiniz tarhanayı yavaş yavaş tencereye aktarın karıştırarak kaynamasını sağlayın ve ardından ocaktan alıp sıcak servis edin.

Kaynak: ardaninmutfagi.com

NOT: Çorbanızı servis ederken bir dilim limon eklemeyi ihmal etmeyin. Böylelikle çorbanızın şifası ikiye katlanmış olacaktır. Tarhana çorbasın genelde limonla içilen şifalı çorbalar arasında ilk sırada yer almaktadır.

İlgili Haberler