Tavada gözleme yaparken bilmeniz gereken aşçılık sırrı! Çok lezzetli oluyor...

Tavada gözleme yaparken bilmeniz gereken aşçılık sırrı! Çok lezzetli oluyor...

Türk mutfağının en sevilen yiyeceklerinden biri olan gözlemenin tarifini derledik. Bu tarifle gözlemeler artık çok hoşunuza gidecek. İşte pratik gözleme tarifi

Gözleme en sevilen hamur işlerindendir. Evde gözleme yaparken işinizi kolaylaştıracak bir tarifi sizlerle paylaşacağız. Yedikçe bir gözleme daha isteyeceksiniz. İster kahvaltıda ister beş çayında bu tarifi deneyebilirsiniz.

Odun ateşinde yapılan gözlemeler kadar lezzetli olacak bir gözleme tarifimiz var sizlerle. Tavada yapabileceğiniz bu harika tarif özellikle kahvaltılarda vazgeçilmeziniz olacaktır.

Gerekli malzemeler;

3 su bardağı un
Yarım paket maya
Tuz
Su
İç malzemesi için:
Peynir, kıyma, patates, ıspanak vs.

Gözlemenin tarifi;

Tüm malzeme ile ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru mayalandırmadan cevizden az büyükçe bezeler yapıp unlanmış tezgahta oklava ile açın.

Ardından arzu ettiğiniz iç malzemeyi yuvarlak şekilde açtığınız gözlemenin yarısına döşeyip, diğer yarıyı üzerine kapatın.

Hafif ateşte ısıttığınız tavada gözlemeleri arkalı önlü çevirerek pişirip son olarak sıcakken tereyağı ile yağlayıp servise sunun.

Gözlemelerinizi ister peynirle isterseniz zeytinle servis edebilirsiniz.

Not: Gözlemenizi yaparken iç malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. İç malzemeleriniz soğuk veya çok sıcak olmamalı. Gözlemeniz pişerken böylelikle dağılmamış olur. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Gözleme tarifimiz bu şekildedir. Arkadaşlarınız içinde bu tarifi paylaşabilir ve onların da yararlanmasını sağlayabilirsiniz.

Kaynak: Artı Gerçek

İlgili Haberler