Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Kim kazanacak?

Kim kazanacak?

Farklılıkların zenginlik olduğuna inanan, buradan birlikteliği sağlayan, insanın tanıyan, gel dediğinde buna güveniyorum deyip peşinden milyonları sürükleyen insanlar kazanır.

Evine davet edildiğinde onun gibi yaşayan, içeri girerken ayakkabısını çıkaran, bayansa ev sahipleri ile eldivensiz tokalaşan, Gönül insanı olup ikramın hatırını bilen, insanlara yukarıdan bakmayan, Anadolu insanımızı taşralı görüp dışlamayan, onu kucaklayan, çare olan, işte içimizden biri dedirten Gönül insanları kazanır.

Tarihten gelen değerlerini, medeniyeti, kültürel bir miras olarak milletine, evlatlarına, torunlarına aktaran, hatta katkıda bulunan kendine hedefler koyan, yol haritası çizen, durmayan, gayretle, heyecanla milleti ile birlikte yürüyenler kazanacaktır.

Milletin ezanına, seccadesine başörtüsüne, Kur’an’ına, Peygamberine yani kutsallarına saygılı olan, orijinal ezanının dilini değiştirmek istemeyen, ezan benim diyen, camilerini satmak bir tarafa onları onaran, İhtiyaç halinde dört elle inşasında ön ayak olan milletin evladı kazanır.

Vatanın tekrar ayağa kalkması yeniden dirilmesi için 2023,2050,2071 gibi hedefleri iyi anlayan, bu hedefler benim hedeflerim deyip gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapan,     soluksuz bir hayat yaşayan, Allah’ımın müjdeleriyle, vaatlerinin gerçekleşmesinde hayırlı bir geleceğe talip olanlar kazanacaktır.

Nerede Bir Müslüman, Mazlum varsa, çaresizlerin gözyaşları akıyorsa; emperyalistler sömürüyor sonra da ya öldürüyor ya da zulüm yapıyor.

Bu kardeşlerimizin feryatlarını yüreğinde duyuyorsan, ismimizin ne kadar büyük ve önemli olduğunu anlıyorsan, ''İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'' sözünü kendine rehber ediyorsan, Ben buradayım diye haykırıyor isen kazanırsın, Umut olursan çare olursan ya da bu yolda gayret edersen kazanırsın.

Etiketlerin ve servetin çokluğu ile değil, bunlarla birlikte hedeflerini kaç kişiyi anlattın, kaç kapı çaldın, etiketini 2023 hedefinde nerede değerlendirdin.

Selçuklu, Osmanlı dendiğinde onlar geride kaldı deyip etiketlerine ve servetine güveniyorsan olmaz ya onun verdiği hırs ve azim ile geleceğin üzerine daha muhteşemini gerçekleştirmek için kolları sıvayanlar kazanacaktır.

Milletini iyi anlamalısın, şayet anlamazsan millet seni anlamaz. Öğrenciye işçi problemlerini, köylüye iç ve dış ülke problemlerini vesaire anlatmanız, onların ekmeğini aşını paylaşırsan, onları anlarsın onlarda içimizden biri der hem sen hem halk kazanır.

Ayrılığa sebep olmadan bir olacaksın.

Yol arkadaşlarınla uğraşmak yerine, kol kola daha ileriye durmadan, yorulmadan yola devam etmelisin.

Tohum ekeceksin, mahsul olacaksın yol yordam olacaksın, yeşerteceksin, büyüteceksin, örnek olacaksın.

Millete önder rehber olacaksın. Efendisi değil hizmetkarı olacaksın. ''İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır'' sözü aklından çıkmayacak. O söz sana rehber olacak, senin önünde fener olacak.

Uyan milletim deyip, milletin yanında, Düşmanların karşısında dimdik tavrını koymalısın.

Halka hizmet edeceksin, hak için halk olacaksın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR