Soner Cengiz

Soner Cengiz

Kurallar

Kurallar

 

        Türkiye futbol federasyonu çok güzel işlerle uğraşıyor, beni şaşırtıyor!

        Amatör spor kulüplerine yapılanlar; kimin aklına geliyor, kim bu işlerle uğraşıyor, inanın anlam veremiyorum. Amatör spor kulüp sporcularının giydiği formaların sırtında reklam olamaz, şortunda reklam olamaz, kollarda reklam olamaz, şükürler olsun biz amatörlerle ilgilenmeye başladılar. olumsuzda olsa bizi hatırlayan birileri çıktı.

       Ancak kimse sormaz mı ! zaten sıkıntı içinde olan bu gönüllü insanlar sadece formadaki reklam sayesinde o formayı yaptırabilen veya biraz daha kalitelisini alabilen takımlar var, ama ne düşünmüşler hangi akla hizmet ediyorlar anlamak mümkün değil, transferlerden alınan katılım ücreti olarak paraların nereye gittiğinin hesabını soramıyoruz bile.

      Tabi amatör deyince, herkesin aklına müessese takımları belediye takımları geliyor, orada harcanan paralar milletin parası. Ancak semt takımları o takıma gönül verenlerin semt sakinlerinin yani halkın takımları ve gönüllü insanlar kendi ceplerinden harcıyorlar. Bir nebze çocuklarının ihtiyaçlarından kesip gönül verdikleri takımlara harcıyorlar ama belediye ve müessese takımlarının böyle bir sıkıntısı yok. Tabi ki sesleri de çıkmıyor semt takımlarının da sesi çıksa da duyan yok.

        Bakanımız, Akif Çağatay Kılıç. Ankara’ya stad müjdesi verdi, geç kalınmış ama sevindirici bir gelişme Ankara‘lının da Konya’lı ,Kayseri’li, Antalya’lı kadar milli takımını izleme ve destekleme hakkı var.

        Şimdiye kadar, Ankara’lının hakkı gasp edilmiştir, bu habere sevindik ama korkumuzda var,nedir bu korku Dimyat’a pirinç’e giderken evdeki bulgur’dan olmamak.

        19 mayıs stadı bizim yuvamız adeta,yıkılınca bizi bir daha oraya sokmamalarından korkarız.

         Proje’nin öncesinde, Atatürk kültür merkezine tüm amatör branşlara kucak açacak sığınma ve antrenman yapma imkanı sağlayacak bir çalışma olur içinde amatörlerin mabedi olan yan sahalar yeniden ve daha fazlası yapılır ve amatörlere teslim edilir. Eğer öyle olmazsa zaten Ankara’ya yetmeyen tesis sıkıntısı hat safhada olur.

       Bence T.f.f. nin forma reklamlarıyla değil de bu tesisleri daha fazla nasıl çoğaltırız ve daha fazla nasıl hizmet verebiliriz derdine düşmesi lazım.

      Son zamanlarda yetişen amatör sporcu sayısı kaç tane? Türk sporuna kaç tane sporcu yetiştirile bilmiş? veya neden yetişmiyor? benim insanım mı yeteneksiz? yoksa idareciler mi yeteneksiz? tesis olmaz’sa yetişende çıkmaz yetiştirende kendi aramızda cebelleşir dururuz.

       T.f.f. yetkilileri biz yaptık oldu demeden önce bir bilene danışmalı ,amatör federasyonlarla iş birliği içinde olmalı ,ben yaptım oldu, biz daha iyi biliriz… dersek bir arpa boyu yol alamayız .

      Ben bu kararı alanları kınıyorum. profesyonel takımlar’ın kollarında, sırtlarında, şortlarında,önünde, reklam var, Amatöre yaptırım neden dir? Ben bu sorunun cevabını çok merak ediyorum .

       Gelelim Turgay Şeren sezonuna… Fenerbahçe maçı kazandı su’lar duruldu ama daha çok su’lar akar sel olur. Fenerbahçe de. Mantalite’nin değişmesi lazım. Bir yönetim değişikliği Fenerbahçe ye çok iyi gelir diye düşünüyorum , tabi ki Aziz Yıldırım’ın ben bırakıyorum demesi lazım yoksa Aziz başkanı kimse deviremez zaten şu an da kimsede cesaret edemez.

       Beşiktaş Galatasaray maçına seyirci yasağı kaldırıldı tek temennim sorunsuz bir şekilde bitmesi ve bu şölenin devam etmesi. Bunun için herkese görev düşüyor, polis hariç, herkese; yöneticilere, başkanlara, sporculara, seyircilere. Herkes yanındakini kontrol ederse olayların çıkmasına engel olabilir yoksa zararı Türk sporu görür.

       İnşallah insanımız duyarlı davranırlar da büyük emeklerle yapılan güzel işlere zarar vermezler  Herkese iyi seyirler dilerim.

       Sağlıcakla kalın…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR