Buket Beslen

Buket Beslen

Kurtuluş’un Şehri Samsun

Kurtuluş’un Şehri Samsun

19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun’a doğru yola çıkmış, Kurtuluşun ilk adımını atmıştır.

Samsun’a ayak basmasıyla kurtuluş mücadelesini başlatan Mustafa Kemal Atatürk, Birinci Dünya Savaşı’nın olumsuz etkilerinden Türk Milleti’ni korumakla kalmamış aynı zamanda bu önemli günün zaferle sonuçlanmasında da önemli rol oynamıştır. Türk tarihi açısından önemli bir yere sahip olan bu gün Kurtuluş Savaşı’nın başladığı gün olarak kabul edilmektedir.

Tarihin izlerinin gelecek nesillere aktarılmasında büyük payı üstlenenlerin gençler olduğunu ifade eden Atatürk, bu önemli zaferi biz gençlere armağan etmiştir. Doğrunun peşinde olan, araştıran, sorgulayan, her fikrin bir anlam ifade ettiğini savunan ve yeniliği destekleyen Atatürk’ün armağanı olan bu zafer, her yıl “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak coşku, heyecan ve gururla kutlanmaktadır.

Anadolu topraklarımızın işgal altından kurtulmasının ve vatanımızın bölücü düşmanlar tarafından esir alınmamasının en güzel örneklerinden birisi olan 19 Mayıs, geleceğimiz ve yeni nesiller için bir aynadır.

Milli Egemenlik gayesi ile başlatılan bu kutlu yolculuk, Türk milletinin vatanı ve bayrağı uğruna yıkılmaz irade ve sonsuz inancının tescillendiği mukaddes zaman dilimidir. Yine o günlerden bizlere armağan olan mevcudiyetimiz ve özgürlüğümüz ile yaşatılmaya, bizden sonraki kuşaklara da aynı heyecan ile aktarılarak yaşatılmaya devam edecektir.

Milli Mücadele ruhu ile bu yıl 104. Yılını kutladığımız bu zafer bizlere Türk milletinin esir altına alınamayacağını, bu cân’ım vatan topraklarının ilelebet payidar kalacağını bir kez daha haykırmıştır.

Kurtuluş mücadelesi içerisinde başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; vatanımız, bayrağımız ve Türk Milleti’nin esaret altında yaşamaması uğruna gözlerini bile kırpmadan şehadete koşan kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyorum. Bütün gençlerin ve hala genç hissedenlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR