Muhammed Gömük

Muhammed Gömük

Lezzet ustası Şafak Yadigarbigün

Lezzet ustası Şafak Yadigarbigün

İzmir Eşrefpaşa’da 1977’den bu yana 41 yıldır hizmetiyle, nefis çorba, tandır, kelle, kebap ve pide çeşitleriyle göz kamaştıran Yadigar Çorba Kebap, İzmir’in lezzet dünyasında istisnai bir yere sahip. Yolu düşen herkesin bir kez daha uğramak istediği Yadigar Çorba Kebabın sırrı ise işletmenin sahibi Şafak Yadigarbigün’de gizli.
Şafak Yadigarbigün, sadece sunduğu enfes yemekler nedeniyle lezzet ustası değil. O, konuklarına gösterdiği güler yüz, insaniyet, babacanlık ve vefa nedeniyle de çok lezzetli bir şahsiyet. 
Bir şahsiyet nasıl lezzetli olur diye düşünüyorsunuzdur. İnsanın lezzetlisi olmaz olur mu hiç! Sohbetiyle ferahladığınız, dertlerinize derman bulduğunuz, insaniyet namına bir şey istediğinizde geri çevrilmediğiniz insan lezzetli insandır. Şafak Yadigarbigün’ü bu yönüyle tanımanızı çok isterim. Bazı insanlar gerçekten tanınmayı hak ediyorlar.
Şafak Bey mütevazı olabilir ama ben onu anlatırken mütevazı olmak istemiyorum. Bu bağlamda özellikle belirtmek istediğim hususlardan biri de Şafak Bey’in İzmir’e nam salmış alicenaplığıdır. O, gerçek bir fakir babasıdır. Ama reklam yapar mı, yapmaz. O, açları doyurmayı sever, ikram etmeyi daha çok sever. Ama reklam yapar mı, yapmaz. O, insanlarla iyi geçinen, her çeşit insanın problemine cansiperane çözüm arayan ve bulana kadar da işin peşini bırakmayan biridir. Ama reklam yapar mı, yapmaz. Sıfır reklamla gönüllerde taht kurmuştur. İşte bu yüzden Şafak Yadigarbigün demek lezzette son durak demektir.
Biraz da dünyanın abartısız en harika tuzlamasını, kelle paçasını, kebabını tadabileceğiniz mekanından bahsedelim. 
Grip mi oldunuz, şifa mı arıyorsunuz?
Kemikleriniz mi zayıf, çözüm mü arıyorsunuz?
Midenizi abur cuburla karıştırdınız, afiyet mi istiyorsunuz?
Gecenin bir saatinde ziyafet mi çekmek istiyorsunuz?
Acıkan dostlarınızı asla unutamayacakları harika bir mekana mı götürmek istiyorsunuz?
İzmir’e misafiriniz geldi de onu padişahlar gibi ağırlamak mı istiyorsunuz?
Yemeğin yanına ikram olarak tebessüm dolu samimi bir hizmet mi istiyorsunuz?
Bütün bunları istiyorsanız adres belli. Eşrefpaşa’da sorduğunuz herkesin size kolaylıkla gösterebileceği Yadigar Çorba Kebap. 
Bu nadide mekanın abartısız yirmiüç yıldır müşterisiyim. Yukarıda saydığım tüm isteklerinizin karşılanacağına bizatihi kefilim. Üstelik ağzının da tadını bilen biriyim.
Beni İzmir’in lezzet incisi Yadigar Kebap’da gördüğünüz zaman ne olur yanıma geliniz, misafirim olunuz. Şu yazdıklarımın gerçek olduğunu görünüz. Lezzet kelimesin ne ifade ettiğini öğreniniz. Ola ki Şafak Beyle de tanışma imkanı bulabilirsiniz.  Ve böylelikle siz de ayrıcalıklı insanlardan biri olacaksınız.
Anlatması, tarif etmesi benden; gelip görmesi, yemesi, içmesi sizden. Şimdiden afiyet olsun.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR