İrfan Nurol Acar

İrfan Nurol Acar

Millilerin Almanya ve Galler mesaisi

Millilerin Almanya ve Galler mesaisi

Bu haftaki yazımda Milli Takım’ımızın Almanya ve Galler ile oynayacağı maçları değerlendireceğim.
Almanya maçı ile başlayalım… Milli Takım, Vincenzo Montella’nın gelmesiyle yükseliş dönemine girmiş bulunmakta. Montella’nın gerçekten iyi bir oyun anlayışı ve elindeki malzemeye göre oyun seçmesi takdir edilmesi gereken özellikleri. Hırvatistan maçında oynadığımız doğru oyun, Letonya maçını sorunsuz atlatmamız… Gerçekten Milli Takım’a bir hoca eli değdiğini gösteriyor. Almanya ile hazırlık maçı oynayacağız. Zor maç, ne olursa olsun Almanya Almanya’dır. Son dönemde iyi oyun oynamasalar da yıldızlarla dolu bir takım olduğunu biliyoruz.

Galler maçı öncesi önemli bir hazırlık sınavı olacaktır. İki takımın da çok zorlamadan, güçlerini test edeceği bir maç olacağını düşünüyorum. Bizde forma şansı bulamayan genç futbolcuların oynaması gerekiyor. Örneğin Bertuğ, gerçekten kaliteli bir kumaşı var. Fiziği, dayanıklılığı gerçekten kaliteli… Ancak son vuruşlarını düzeltmesi gerektiğini düşünüyorum.

Gelelim Galler maçına… Bizim için önemli bir maç. Sonuç olarak Hırvatistan ile birlikte en yakın rakibimiz Galler… Puan olarak da öyle, bizi yenmeleri durumunda 13 puan olacaklar ki, bunu kimse istemez diye düşünüyorum. Galler gerçekten kaliteli bir takım. Premier Lig’de çok sayıda futbolcuları forma giyiyor. Çok hızlı kanat oyuncularına sahipler ki, bu bize sıkıntı yaratabilir.

Örneğin Brennan Johnson, Tottenham’a yeni transfer olan genç yıldız, gerçekten kaliteli bir futbolcu. Savunmamızın arkasına atacağı koşulara dikkat etmemiz gerekiyor. Topun bizde olacağı bir oyun bekliyorum. Kaliteli ayaklarımızla sonuca ulaşmamız gerekiyor. Şunu unutmayalım; biz onlardan daha kaliteliyiz. Ancak kaliteyi sahaya yansıtamadığımız zaman sıkıntı yaşayabiliriz. Galler bir kontra atak takımı. Brennan Johnson, Dainiel James gibi çok hızlı kanat oyuncuları var. Bu isimlere dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Onun haricinde biz kendi oyunumuzu oynadığımız taktirde bize sıkıntı çıkaarabilecek bir ekip değiller.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR