Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

NE OLACAK BU VATANDAŞIN HALİ?

NE OLACAK BU VATANDAŞIN HALİ?

 

  Zam zam zam… Artık Başkentlinin ayrılmaz bir parçası haline geldi bu konu.  Bir önceki yazımda da yazmıştım. 2016 yılı içerisinde gelen zamları belirtmiştim. Dar gelirli vatandaşların tepkilerini belirterek, yetkililere “Bu sese kulak verin şeklinde” uyarılarda bulunmuştum. Manzaraya bakılırsa galiba yanlış anlaşılmışım.

  Vatandaşlardan gelen zam konusundaki bu haklı tepkiyi gündeme getirmemize rağmen bir zam haberi daha adeta gökten iniverdi. “Toplu taşımaya Ankara’da zam yapılmayacak” deniliyordu ama maalesef verilen söz tutulmadı. EGO, 2 liradan 2.35’e çıkarıldı. Dolmuş 2.40’tan 2.55’e yükseltildi. Bir asgari ücretlinin günde 4 otobüs ya da minibüs değiştirdiğini düşünürseniz ortaya ne kadar acı bir durumun çıktığını, yol parası vermekten evine harcayacak para kalmadığını elbette görürsünüz değil mi?

  Diğer yandan son gelen zamla ulaşımda en pahalı il oluverdik. Başkent olduğumuz için en başı bizim çekmemizden dolayı galiba böyle bir karar alındı. Alındı da kardeşim! Bu garip halk ne yapacak? Ailesiyle bir akrabasına gideyim dese yol parasını gözünde büyütüp vaz geçecek. Millet buz gibi kendinden, ailesinden soğuyacak galiba. Durum onu gösteriyor ben size söyleyeyim ey ahali.

  Gelen zamlar halkı yöneticilerden de soğutuyor bileseniz. Çünkü kimsede dayanacak güç kalmadı. Olmazsa olmazlarımıza gelen zamlar kimde psikoloji bırakır ki Allah aşkına… Vatandaş şuan çok tedirgin, ne yapacağını bileniyor geçinmekten korkuyor. “Yere düştüm ama kaldıran yok” diyerek sitem ediyor.

  Gelin bir halka mikrofon uzatalım. Bakalım ne diyor? Bir ziyaret edelim onları sitemlerini yakından dinleyelim. Ama bunları adaletli bir yönetici gözüyle yürütelim. İnanın yanlarına gidip bir yakından görsek o kadar güzel şeyler olacak ki. Ne diyelim Allah yardımcımız olsun.

 

Osman Akdoğan

[email protected]

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR