Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

ÖNCE SOKAKTAN BAŞLAMALI...

ÖNCE SOKAKTAN BAŞLAMALI...

 

 TBMM Genel Kurulu'na geçtiğimiz günlerde getirilen ve 'bazı suçlara af getirmekle' eleştirilen önerge büyük tartışmalara yol açmıştı. Kızılca kıyamet koptu. Her kesimin bir fikri, olumlu-olumsuz eleştirisi oldu tabi ki.

 

  Yaşananların ardından Başbakan Yıldırım, cinsel istismar suçlarında, fail ve mağdurun evlenmesi halinde cezasızlık öngören kanun önerisinin geri çekildiğini açıkladı. Kim bilir belki de bu konu bir daha açılmadan sonsuza dek kapanacak.

  Tartışmalar sürerken ben de konuyla alakalı ama biraz daha farklı bir olaya dikkat çekmek istiyorum.

 

  Kanunlarımıza göre 15 yaşından itibaren karşılıklı rıza ile cinsel ilişki yaşamak özgürlük sayılıyor; fakat taraflar zina yapmayalım, evlenelim derlerse, 18 yaş altı olduğu için bu suç sayılıyor ve erkek tecavüzden hapse giriyor ve zorla kız kaçırıp tecavüz edenle 8-16 yıl  aynı cezayı alıyor.  Serbest cinselliği yani zinaya ceza yok, evliliğe tecavüz cezası var ve buna da kimse itiraz etmiyor!

 
  Kişisel fikrim, 18 yaşından küçük kızların evlenmesine karşıyım. Daha çocuk olan birinin yuva kurarak çocuk sahibi olmasını garipsiyorum. Ancak şu da bir gerçek ki erken evlilik nedeniyle başı derde giren çokça mağdur var. Bunları da görmezlikten gelmek ve kulak tıkamak illaki olmaz. Bu konuda herkesi memnun edecek bir tasarının hazırlanması zor; ama biz en iyisi erken evliliklerin engellenmesini sağlamalıyız. Bu şekilde her şeyi ağızlarına sakız eden tayfaya da laf vermemiş oluruz.
 

  Şimdi asıl dikkat çekmek istediğim konuya geliyorum. Her şeye muhalif olanlar ve en ufak bir şeyde kızılca kıyameti koparanlar lafım şimdi size. Siz hiç sokakta dolaşmıyor musunuz? Siz hiç mi görmediniz sokak ortasında, küçük çocukların gözü önünde fuhuş pazarlığının yapıldığını? Bildiğiniz gibi ne yazık ki fuhuş sokağa indi. Gelin karşılaştığım bir olayı anlatayım şimdi. Ondan sonra bu duruma da "dur" deyiverin bir zahmet.

  Önceki gün Ulus'ta bulunan Sanayi Caddesi'ndeki Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde geçerken kahreden görüntülere şahit oldum. Lise öğrencisi hepsi 18 yaşından küçük çocuklar, okuldan çıkar çıkmaz, fuhuş pazarlığı yapanlara rast geliyor. Evet yanlış duymadınız tam da anlattığım gibi. İnanmayan gidip okul çıkışı o rezil görüntülere şahit olabilir. Şimdi bu çocukların o iğrenç duruma maruz kalması neyle ve nasıl açıklanabilir. Şimdi bu durum da istismarın farklı bir çeşidi sayılmaz mı? Ya da neden bu duruma duyarsız kalınıyor. Geleceğimiz o gençlere emanet değil mi? İnanı anlamak mümkün değil!

 

    Bu rezaleti ve çocukların maruz kaldığı istismarı da konuşmak gerek. Yanlışa yanlış, doğruya doğru demeden olumlu bir sonuç alamayız. Tecavüzcülerin sonuna kadar ceza almasını isteyenler, gelin 18 yaşından küçük çocukların düşüncelerinde kötü izler bırakan kişilere de tepkimizi gösterelim. Ne dersiniz? Buna da sesinizi çıkarabilir misiz? İnanın bu durum daha tehlikeli.

  Şimdi son olarak bir şey söylemek istiyorum ve yazımı burada sonlandıracağım. O okuldaki çocukların birkaçıyla görüştüm. Durum karşısında midesi bulanan çocukların bana söyledikleri kelime: "Pislik bunlar, okulumuzu da pisletiyorlar" oldu.
 

  Sonuç o ki tecavüzcülere ve zinacılara tepkimizi göstereceksek ilk önce sokaktan başlamamız gerekiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR