Yeter Göktaş

Yeter Göktaş

Onlar için ne yapsak azdır

Onlar için ne yapsak azdır

Yaşlılarımız; en kıymetli hazinelerimiz.

Onlar için ne yapsak azdır…

En başta saygı ve sevgimizi, ilgi alakamızı eksik etmemeliyiz.

Kuşkusuz en çok bunlara ihtiyaçları var.

Hepimiz için bu hem ahlaki hem dini bir görev.

Unutmayalım ki, hayat çok kısa, zaman su gibi akıp gidiyor, ruhen bedenen günden güne yaşlanıyoruz.

Hepimiz bugün “yaşlı” dediğimiz insanlar kervanına katılacağız…

***

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü;

Yaşlı bireylerin toplumsal hayata katılımını desteklemek, kuşaklararası dayanışmayı güçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla her kutlanan bir gün.

Bu noktada ülkemizde de değişik etkinlikler yapılıyor.

Örneğin Türkiye Emekliler Derneği TÜED, ileri yaştaki bireylerin sportif ve sosyal yaşama katılımının desteklenmesi, kuşaklar arasındaki bağların güçlendirilmesi ve ailelerin birlikte keyifli zaman geçirmesi amacıyla güzel bir etkinlik tertiplemiş.

“Dedeler, Nineler Torunlarıyla Hedefte!” sloganıyla 4 Ekim 2026 Pazar günü Ankara’da gerçekleştirilecek etkinlikte, emekliler, çocukları ve torunlarıyla birlikte okçuluk deneyimi yaşayacak.

Sporun her yaşta sağlıklı ve aktif yaşamın önemli bir parçası olduğuna dikkat çekecek etkinlikte, dedeler ve nineler torunlarıyla aynı hedefe ok atacak. Böylece sporun birleştirici gücüyle farklı kuşaklar aynı etkinlikte buluşacak.

TÜED’in sosyal yaşamda aktif yaşlanmayı ve kuşaklar arası dayanışmayı öne çıkaran yaklaşımını yansıtan organizasyonda üç temel mesaj vurgulanacak: “Sporla Daha Sağlıklı”, “Nesillerle Daha Güçlü” ve “Birlikte Daha Mutlu.”

Dünya Yaşlılar Haftası kapsamında gerçekleştirilecek buluşma, “Yaş almak, hayatı daha güzel hedeflere taşımaktır…” mesajıyla yaş almanın sosyal hayattan uzaklaşmak değil; yeni deneyimler, dayanışma ve kuşaklar arası paylaşım için yeni fırsatlar anlamına geldiğini hatırlatacak.

Ne güzel; inşallah amacına ulaşır.

***

Keçiören Belediyesi de yaşlılara hayatları boyunca unutamayacakları bir sürpriz yapmış.

Belediye bünyesindeki huzurevinde kalan yaşlılardan bir grup, Bursa’da oynanan Türkiye İtalya maçına götürülmüş.

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü vesilesiyle yapılan bu sürpriz, grubu sevince boğmuş.

Hayatlarında ilk defa hem de milli takımın maçını tribünden izleme fırsatı bulan huzurevi sakinlerinden mutluluk gözyaşı dökenler olmuş.

Keçiören Beledisini kutluyorum; çok güzel ve hayırlı bir sürpriz yapmış.

Bu tür etkinliklerin, sürprizlerin 1-7 Ekim Yaşlılar Haftası’yla sınırlı kalmamasını diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.