Feyzullah Doğru

Feyzullah Doğru

Onlar kendi içinde hesaplaşırken Türkiye şaha kalkacak

Onlar kendi içinde hesaplaşırken Türkiye şaha kalkacak

Hala günümüzde yaşananları Türkiye düzleminde görenler yanıldıklarını er geç görecekler. Bölgemizde yaşananları Türkiye’nin kıyameti olarak değerlendirenler yakında dünyayı kasıp kavuracak fırtınayı görmüyorlar mı? Dünyanın bütün merkez güçleri büyük bir çatışma ve hesaplaşma içine doğru gittiğini bilmiyorlar mı?

ABD'den Avrupa'ya, Rusya'dan Çin'e kadar yeryüzünü kuşatan güç sınırları ve bir kriz haritası şekilleniyor. Dünyanın çatışma alanlarının sanıldığı gibi Ortadoğu olmayacak. Öyle ki, Doğu-Batı sınırını oluşturan her bölgenin çatışma alanı olacağı ortada.

Donald Turmp’ın seçilmesiyle birlikte ABD’de garip şeyler olmaya başladı. Halkın seçtiği Trump koltuğa bile oturmadan ABD ve İngiliz istihbaratlarının hedefi oldu. Trump’ı sindirmek için büyük bir tezgah kuruluyor. Üzerinde durulması ve sorgulanması gereken sorular var.

Neden Trump Rusya ajanı ilan ediyor? Neden ABD-Çin savaşı gündeme getiriliyor? Son dönemde neden Baltık bölgesine neden bu kadar askeri yığınak yapılıyor? Yeni dünya savaşının ana cepheleri buralar mı olacak sorusunu akıllara getiriyor.

Türkiye’yi dizginlemeye çalışanlar bugün büyük bir felaket senaryosu çiziyor. Ülkemizde sokak hareketleriyle başlayan, finansal operasyonlarla devam eden, 15 Temmuz’da yaşanan saldırıyla zirveye ulaşan, hala saldırı dalgalarıyla üzerimize gelerek nefesimizi kesmeye çalıştıklarını biliyoruz.

Nasıl bir Türkiye istedikleri bilmeyen yok. Türkiye’yi Suriyeleştirip tek amaçları olan Ortadoğu haritasına bağlayarak, yeni anayasa ve başkanlık sistemi gibi sistematik dönüşümümüzü bitirmeden bir diz çöktürme hesabı var.

Bölgemizdeki fay hatlarını hareketlendirerek, ülkelerin sınırlarını anlamsızlaştıran ve devletleri örgütlerle terbiye etmeye çalışanlar kendi kıyametlerini hazırladıklarını unutmasın. Ülke ve coğrafyalar üzerinde kirli hesaplar içinde olanlar asıl kıyametin Türkiye’de değil, küresel ölçekte olacağını görmeliyiz.

Trump’ın her konuşmasında altına çizdiği Rusya ile barışı geliştireceğim söylemi birilerini rahatsız etmiş durumda. Daha ortada atılmış bir adım bile yokken, sadece söylem varken bile Trump'ın Rusya'ya dostluk içeren her cümlesinden sonra Doğu Avrupa'ya daha fazla askeri sevkiyat yapılıyor.  Trump’ı önce Rus ajanı ilan edenler, peş peşe istihbarat raporları servis etmeye başladı. İlerleyen dönemlerde AB ve ABD içinde büyük bir iç hesaplaşmaya şahit olabiliriz.

Türkiye’yi diz çöktürerek bu toprakların sınırlarını mazlumların kanıyla çizmek isteyenlerin tüm planları alt üst olacak. Onlar kendi içinde hesaplaşırken, Türkiye’nin yükselişi o zaman başlayacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR