Emir Müşir

Emir Müşir

Onların Atatürkçülüğü Hikaye!

Onların Atatürkçülüğü Hikaye!

 

Türkiye’de hamasi nutuklar atmak getirisi olan bir iş.
Bu şekilde hem yandaşlarınızın beğenisini kazanırsınız hem de muhalifleri baskı altına almış olursunuz. Bizans oyunlarının eksik olmadığı CHP’de de Atatürkçülük hamaseti yapılıyor.
“Olmasaydın olmazdık” gibi klişe ifadelerle açık alanlarda şov yaparlar ama kapalı kapılar ardında partilerinin kurucusunu, popüler tabirle ayaklar altına alırlar.
Tartışmayı biliyorsunuz. CHP’li bir vekilin, TBMM’deki odasındaki Atatürk portresini indirdiği iddia edildi. Ankara Milletvekilimiz Aylin Nazlıaka’nın  “CHP’li bir milletvekilinin ‘Yeni şeyler söylemek lazım’ diyerek odasındaki Atatürk portresini indirdiğine tanık oldum” şeklindeki aktarımı, günlerdir CHP gündemini meşgul eden tartışmanın fitilini ateşlemişti. Ulusalcılar, söz konusu vekilin bir an önce bulunmasını isterken, Genel Merkez ise sessiz kalmayı tercih etti. Tepkilere daha fazla dayanamayan Kılıçdaroğlu yönetimi, Atatürk’ün portresini indiren milletvekilini bulmak için inceleme başlatmıştı. Görevlendirilen 3 kişilik heyet, Aylin Nazlıaka’nın da ifadesine başvurarak oluşturdukları raporu Kılıçdaroğlu’na sundu. Ancak Nazlıaka’nın, bahsettiği “Atatürk düşmanı” vekilin ismini komisyona vermediği belirtiliyor. “Sadece Genel Başkan’a söylerim” diyerek Kılıçdaroğlu’na isim verdiği gelen bilgiler arasında.
Sessizliğini bozan Kılıçdaroğlu, Çarşamba günü (dün) konuyu sonuçlandıracaklarını, alınan kararı kamuoyuyla paylaşacaklarını söylemişti. Ancak yazıyı kaleme aldığım bu saatlerde herhangi bir gelişme yok. İlerleyen saatlerde karar açıklanır mı bilemem. Çünkü CHP Genel Merkezi’nde sessizlik hakim.
Atatürk’ün portresini indiren CHP’linin İzmir Milletvekili Zeynep Altıok olduğu iddiası da ortalıkta dolaşıyor. Ulusalcı kesim, Altıok’u korumaya alan Kılıçdaroğlu’nun skandalın üstünü örtmeye çalıştığını savunuyor. İddiaları doğru mudur bilemem ama bu tartışma bize gösterdi ki, bazılarının Atatürkçülüğü hikayeden ibaret. Eğer muhafazakar biri böyle bir hareket yapsaydı ortalığı ayağa kaldırırlardı. Ancak söz konusu kişi kendi cenahlarından oldu mu susuyorlar, görmezden geliyorlar, örtbas yöntemine başvuruyorlar.
Ve karar şaşırtmadı!
Nitekim yazdığım bu satırlar doğrulandı. Az önce CHP’nin beklenen kararı açıklandı. Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP MYK’sı, skandalı gündeme getiren Ankara Milletvekili Nazlıaka’nın partiden kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sev edilmesini kararlaştırdı. Böylece skandalın “Nazlıaka’nın boşboğazlığı” denilerek örtbas edileceği netleşmiş oldu. Portreyi indiren kişi de korumaya alınmış oldu.
Karar sonrası açıklama yapan Nazlıaka, “Yol arkadaşım” dediği portreyi indiren vekilin ismini asla ifşa etmeyeceğini belirterek, “Makamlar ve mevkiler gelip geçer, onurlu duruşları ise tarih yazar. Atatürk devrimleri ve Cumhuriyet değerleri için verdiğim mücadele son nefesime kadar sürecektir” dedi.


 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR