Poğaçanın iki kat lezzetli olmasını sağlıyor - Hamurun içine ekleyin farkı göreceksiniz

Poğaçanın iki kat lezzetli olmasını sağlıyor - Hamurun içine ekleyin farkı göreceksiniz

Poğaça pişirirken çok daha lezzetli olmasını sağlayacak bir sırrı sizlerle paylaşacağız. Tüm usta aşçılar hamur işi yaparken bu sırrı uyguluyorlar. İşte Türk mutfağının en farklı poğaça tarifi

Poğaça pişirirken herkes lezzetli olmasını ister. Poğaça pişirirken bir türlü ölçüyü tam ayarlayamıyorsanız vereceğimiz bu tarif sırrı işlerinizi kolaylaştıracak.

Artı Gerçek'in derlediği bir tarifte dikkat çeken bazı bilgiler paylaşıldı. Poğaça yaparken sizlerde bu yöntemi denerseniz pişireceğiniz poğaçanın çok daha lezzetli olduğunu hissedeceksiniz.

İşte poğaça yaparken bilmeniz gereken her şey! Öğreneceğiniz bilgileri arkadaşlarınızla da paylaşın. Onlarda böylelikle lezzetli poğaça yapabilecekler.

Çok daha doyurucu ve çok daha lezzetli bir poğaça tarifi arıyorsanız o halde bu tarifi denemelisiniz. Denediğinizde karışık poğaça tarifi vazgeçilmeziniz olacak. İçine eklenen domates öyle farklı bir lezzet katıyor ki! Karışık poğaçayı çocuklarda çok seviyor.

İşte karışık poğaça yaparken işinize yarayacak harika bilgiler!

Gerekli malzemeler;

1 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı yoğurt

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

1 adet yumurta

125 gr tereyağ yada zeytinyağlı margarin

Alabildiği kadar kepekli un

1. iç harcı için: Sosis

1 adet domates

Domates salçası

Tuz

Karabiber

2. iç harcı için: Beyaz peynir

Kaşar peyniri

Üzeri için: 1 adet yumurta sarısı

Az miktarda yoğurt

Susam, çörek otu ya da küncü

Karışık Poğaçanın Tarifi;

Kepekli un, bir kap içerisine alınır ve ortası havuz gibi açılır. Kepekli un yoksa normal un kullanın. Ancak unu iki kez eleyin. Havuz kısmına, bir yumurta ve diğer hamur malzemeleri konularak, kulak memesi kıvamı alıncaya dek yoğurulur. Malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.


Daha sonra iki farklı iç harcı hazırlanır. İlk olarak; sosisler küp küp doğranır. Domates rendelenir ve domates salçası ile birlikte kavrulur. Ardından tuz ve karabiber eklenir. Diğer iç harcı için; beyaz peynir ile rendelenmiş kaşar peyniri karıştırılır. Domateslerin kabuklarını soymalısınız.


Yoğurulan hamurdan bezeler kopartılır ve elde açılır. Hazırlamış olduğunuz iki farklı iç harcından biri ortasına konularak arzuya göre şekil verilir ve kapatılır. Poğaçalarınızın her birinin eşit ölçülerde olmasına dikkat edin.


Hazırlanan poğaçalar yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Yumurta sarısı ile yoğurt karıştırılır ve poğaçaların üzerine sürülür. Son olarak susam, çörek otu ya da küncü serpilir.
175 derece fırında, poğaçalarınız kızarana kadar pişirilir.
Poğaçalarınız pişerken sürekli fırın kapağını açmayın. Böylelikle poğaçalarınızın hamur olmasının önüne geçmiş olursunuz.

Deneyecek herkese afiyet olsun.

İlgili Haberler