Promosyon ücretlerine dudak uçuklatan zam- İş Bankası herkese ödeme yapıyor

Promosyon ücretlerine dudak uçuklatan zam- İş Bankası herkese ödeme yapıyor

Milyonlarca emekli vatandaşın yararlandığı promosyon kampanyaları 31 Aralık 2022 itibariyle sona ererken çok sayıda banka promosyon ücretlerine zam üstüne zam yaptı. İş Bankası emeklilere ödeyeceği promosyonu güncelledi

2022 yılında emekli maaşlarına rekor denilecek oranda zam yapılmıştı. Sonrasında ise bankalar yarışa girmişti. Yarışa giren bankalar peş peşe promosyon ücretlerine zam yapmışlardı.

2023 YİNE ZAM YILI OLACAK

2023 yılında yine emekliler zam üstüne zam alacaklar. İlk olarak emekli maaşlarına Ocak içerisinde zam yapılacak.

Sonrasında ise bankaların promosyon ücretlerini güncellemesi bekleniyor. Emeklilere ödenecek promosyon ücretlerinin katlanması bekleniyor.

Bazı bankalar promosyon kampanyalarına erken başladılar. Yarışa hızlı giren İş Bankası emeklilere ödeyeceği promosyon ücretlerinde güncellemeye gidiyor. Yeni promosyon ödemesinden yararlanmak için emeklilerin maaşlarını İş Bankasına taşımaları gerekiyor. İşte herkesin bilmesi gereken yeni promosyon kampanyasına ilişkin tüm detaylar.

Emekli vatandaşların maaşlarını 3 yıl aynı bankada tutma sözü karşılığında almaya hak kazandığı promosyon ödemelerine 2022 yılında zam üstüne zam gelmişti. Birçok özel banka müşterilerini memnun etmek için kesenin ağzını açmış ve 10 bin lirayı bulan promosyon ödemeleri hesaplara aktarılmıştı

Promosyon kampanyaları için geçerli olan 31 Aralık 2022 tarihi dün itibariyle sonlandı. Promosyondan yararlanmayan vatandaşlar ise gözünü 2023'te yapılacak kampanyaya çevirdi.

İŞ BANKASI RESMEN DUYURDU

Türkiye'nin en çok müşteri sahip özel bankası olan İş Bankası, emekli promosyonlarında kampanyanın 31 Mart 2023 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu. İş Bankası'ndan yapılan açıklamada alınan maaşa göre verilecek promosyonlar aktarılmış olsa da birkaç gün içerisinde açıklanacak emekli zammının ardından promosyon tutarlarında da değişiklik yapılacak.

2.5 milyon EYT'linin de emekli sistemine dahil edileceği düşünüldüğünde, bankalar emeklileri müşterisi yapabilmek için 20 bin liraya varan promosyon tutarlarını gözden çıkaracak.

Şubat ayına kadar beklemek istemeyen vatandaşlar, şu an İş Bankası'nın kampanyasından faydalanarak 7500 TL promosyon hakkından yararlanabiliyor. Geçtiğimiz sene promosyondan yararlanan vatandaşlar ise, Şubat ayında promosyonlara yapılacak zamlardan sonra aradaki farkı bankalarından temin edebilecek.

ŞUBAT AYINDA PROMOSYON ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

Emekli maaşları her ne kadar Ocak ayında netleşecek olsa da, EYT'liler ilk maaşlarını Şubat ayında alacak. Bu nedenle bankaların yeni promosyon zamları üzerine yapacağı çalışmanın Şubat ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

En düşük emekli maaşının 5500 lira olması tahmin edilirken, bu maaşa sahip müşterilere en alt promosyon olan 10 bin TL ödenecek.

Maaşlar yükseldikçe artacak olan emekli promosyonları 20 bin TL'ye kadar ulaşacak.

Kaynak: Gerçek Gündem

İlgili Haberler