EYT'lilere rekor banka promosyonu ödemesi! İşte bankaların 2023 EYT'li promosyonları

EYT'lilere rekor banka promosyonu ödemesi! İşte bankaların 2023 EYT'li promosyonları

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin detaylarının paylaşılmasının ardından emekli olacak 2 milyon 250 bin EYT'liye 2023 yılında ödenecek banka promosyonu miktarı da belli olmaya başladı. Milyonlarca kişiye dev promosyon ödemesi yapılacak

EYT sorunu nihayet çözüldü. Yapılan mitingler yapılan basın açıklamaları ve kurulan dernekler. Hepsi geride kaldı.

Hükümet milyonlarca kişiye emeklilik yolu açan düzenlemeyi hayata geçirdi. Milyonlarca vatandaş erken emekli olabilecek.

BANKALAR YARIŞA GİRDİ

Bankalar milyonlarca yeni emekli için yarışa girdi. Ödenecek promosyon ücretleri büyük merak konusuydu.

Gerçek Gündem'de aktarılan göre; Milyonlarca emeklinin alacağı promosyon ücretleriyle detaylar belli oldu.

EYT'liler ne kadar promosyon ödemesi alacak? Bankalar ne kadar ödeme yapacak? Tüm detaylar sizler için derlediğimiz haberimizde.

banka-promosyonu-8-0jrq.jpg

İşte ödenecek promosyon ücretleriyle ilgili detaylar.

Tıpkı bu sene olduğu gibi 2023 yılında da özel bankaların, kamu bankalarından daha yüksek tutarda promosyon ödemesi yapması bekleniyor. Yıl içerisinde inişli-çıkışlı bir tavan fiyat belirleyen bankalar için yılın ilk aylarında ödenmesi planlanan promosyon tutarı belli olmaya başladı. Bankacılık kulislerinden sızan bilgilere göre birçok özel banka emekli müşterileri için 10 bin ile 15 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA 10 BİN TL BANKA PROMOSYONU

Taban fiyat olarak belirlenmesi beklenen 10 bin TL promosyondan, en düşük emekli maaşı alan müşteriler yararlanabilecek. Birçok EYT'li düşük prim sebebiyle daha düşük seviyede emekli maaşı alacağı için yeni emekli olacak milyonlarca kişinin 10 bin TL promosyon alacağı öngörülüyor. Emekli maaşları yükseldikçe, ödenecek promosyon tutarı da yükselecek. Emekli maaşı 10 bin lira ve üzerinde olan vatandaşlar için 15 bin TL promosyon ödenmesi bekleniyor.

banka-promosyonu-8-0jrq-001.jpg

BANKA PROMOSYONU BAŞVURULARI ŞUBAT AYINDA

EYT'liler için emekli promosyonuna başvuru sürecinin Şubat ayının son haftasında başlaması bekleniyor.

İlgili Haberler