Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Rakip her zaman hain mi olur?

Rakip her zaman hain mi olur?

Seçimlere hemen, hemen sayılı günler kala heyecan son hızıyla devam ediyor. Cumhurbaşkanı adayları ve milletvekili adayları çalışmalarını sürdürmekteler. Bunlara bağlı olarak yapılan anketler ve mitinglerde göz kamaştırıyor ancak rakibimiz var düşüncesi biraz kafa karıştırıyor.
Şöyle ki; Türkiye'de siyaset dün, dündür ve bugün, bugündür olarak ifade ediliyor. Bakanların geçmiş yıllarda şu an milletvekili oldukları, bakan oldukları partiye yaptıkları göndermelerde tutunda, şuan yeni aday olan kişilerin bir yıl öncesine kadar yapmış oldukları göndermelerde basında ve medyada yer alıyor.
Özellikle 15 Temmuz sürecinden sonra "algı" olarak ifade edilen paylaşımlarda "pardon kuzenim yazmış" betimlemesi biraz gülümsetiyor ancak herhangi bir rakibin karşısında nasıl duracağını bilmeyen bir kesime milyarca maaş veriliyor.
Hakları olanı alsınlar ancak şu durum biraz yadırganıyor. 15 Temmuz sürecinden önce "indireceğiz", "yok edeceğiz" kesiminden yana olan tayfaların süreç sonrasında "birlik ve beraberlik" paylaşımları devam ederken, darbenin bu kadar korku salmış olması "aldatıldık" iddialarını güçlendiriyor ancak ortada ye alan gerçekleri göz ardı etmemek gerekiyor.
Buna şu şekilde örnek verebilirim; 
24 Haziran 2018 seçimlerinden önce (şu an) sosyal medya ve bakanlar ile milletvekillerinin rakiplerine yönelik olarak "bizden olmayan FETÖ'cü" iması gülümsetiyor. Yukarı kısımda da yazdığım gibi süreçten önce sakız patlatan kesimin, süreç sonrasında fabrikasyon tarafından sericilik (yancılık) yapması siyasetin çirkinliğini bir kez daha gözler önüne sererken "çocuk kandırmaca siyaseti" yapılması gibi algılanması sanırım 30- 50 yaş takım elbise topluluğunu rahatsız ediyordur.
Çünkü belirtmiş olduğum detaylar süreç içi ve dışında çok komik sonuçlara yol açıyor. Öyle ki; "her rakibin FETÖ'cü" olmadığı (büyük kesim gibi kandırılmaları) olamaz mı sorusu vatandaşlar tarafından soruluyor.
Bunu kısaca Fenerbahçe'de başkanlık seçiminde Yıldırım ve Koç'un "FETÖ'cüsünüz" ifadelerine benzetebiliriz ancak ortada yadırganan gerçekler olması şaşırtmıyor değildir...
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR