Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Seçim Zamanının Kıymeti

Seçim Zamanının Kıymeti

Ülke olarak, 31 Mart 2024 tarihinde yeniden seçime gidiyoruz. Türkiye yerel seçimleri yapılacak. Türkiye'deki yerel yönetimlerin belirlenmesi adına 31 Mart 2024 tarihinde Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçim sonucuna göre; belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecektir.

Pek çok kişi sandık başında görevli olacak veya parti bünyesinde destek verdiği parti için çalışmalarına yoğun şekilde devam edecek.

Ülkemizde yapılan her seçim büyük bir heyecana sahne oluyor. Özellikle yerel seçimlere çok fazla adayın ve aday adayının katılım sağlamasından dolayı; ortaya çıkan heyecan Cumhurbaşkanlığı seçiminden bile daha fazla heyecana sahne oluyor.

Ben yerel seçimlere katılacak tüm aday ve aday adaylarının seçim zamanının kıymeti ile ilgili eksikliklerinin olduğunu düşünüyorum. Ortalama 4 ile 5 yılda bir gerçekleşen seçimlere katılmak ve yeterli çoğunluğun sağlanması halinde seçimi kazanmak veya kaybetmek bunlar olası şeyler.

Ama içerisinde bulunan yaşamın heyecanına takılıp, hayatı keyif alarak yaşamak daha güzel olacaktır. Meydanlarda, televizyonlarda veya çeşitli mecralarda birbiri ile adeta düşman kesilen başkan ve başkan adaylarını gördükçe seçime bu kadar değer verilmesinin vatandaşa ve başkana zarar verdiğini düşünüyorum.

Kimilerine göre seçim vatandaşların bir araya gelmesi olarak nitelendirilebilir ancak kimilerine göre de, iki partinin birbirine olan yarışını temsil edebilir. Burada herkesin fikri kendine ancak; seçim zamanının kıymeti ve seçim sürecinde yaşananların yarattığı heyecan başka bir çağ da bile yaşanamayacak kadar güzeldir.

Parti için çabalamak, kendin için çabalamak veya vatandaşların ilgisini çekmek gibi pek çok etken seçim sürecinde etkili olabilecek durumlar. Burada, yaşanan her bir olaydan keyif alarak hayatı devam ettirmek gerekiyor.

Ama bizim ülkemizde seçim denildiği zaman; kaos ve kavga gibi etkenlerde göz önüne çıkabiliyor. Bu yüzden insanın ve insanların birbirine olan güveni ve dayanışması gibi etkenler aslında seçim zamanını güzelleştiriyor.

Sokaklarda sallanan seçim bayrak ve afişlerinden tutunda, partinin seçim arabasının sokak, sokak gezmesi gibi veya parti adayının veya başkanın tekrar, tekrar meydanlarda yer alması gibi pek çok süreç seçim zamanının kıymetini gözler önüne seriyor.

Bundan dolayı, içerisinde bulunulan zamandan yararlanmak gerekiyor. Seçim gelir geçer, başkan seçilir görevi biter gider. Ama asıl olan yaşamın kendisi ve yaşam içerisinde yapılan her bir faaliyetin bıraktığı iz olarak bilinir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR