Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Seçime Doğru

Seçime Doğru

2023 seçim yaklaştıkça her alanda da hareketlilik hızlandı. Siyasilerden iktidarda olanlar halka biten eserlerini açıyor. Halkın takdirini, onayını alarak temsil etmek için halkın hizmetkarlığına soyunmuş yapılanları hizmetine sunarken meydanlarda, salonlarda ev ev gidip anlatıyor. Bir taraftan yeni taleplerini dinlerken memnuniyetlerinden hız kazanıyor. Bu arada da ortalık ısındıkça heyecan da artıyor.

Diğer taraftan muhalefet de yapacaklarını belediyelerin de yapılanlarla anlatırken diğer taraftan yeni yeni projelerini geçiştirerek halkın beklentileri uzatılıyor.

Bir tarafta iktidarla birlikte iki partide destekliyor. Üçlü bir blok. Biri üretiyor, yapıyor, açıyor. Savunma sanayi öyle ki dünya bile takip ediyor. Yollar, köprüler, eğitim, ekonomi, uluslararası çalışmalar bir taraftan devam ederken bir taraftan da yeni projeler halka sunuluyor.

Diğer tarafta 6 siyasi partimizin birlikte oluşturdukları ittifak da halka yapacakları bir taraftan hazırlarken diğer taraftan da mutat 6’lı toplantılar aralıksız devam ediyor.

Aylardır yapılan toplantılarda çok önemli halk için projeler merakla bekleniyor. Halk, aylardır yapılan toplantıların meyvesini artık görmek istiyor. Merak ediyor. Sadece ana muhalefet partisi genel başkanı zaman zaman yapılacaklardan bahsederken arada kendi projesini yaparken 6’lı masadakilerin ortak projelerini merak ediyor. Hatta çok alan olmasına rağmen çok az konuda yapılacaklar anlatılıyor.

En önemlisi olan bu masanın adayı, kim olacağı her yerde konuşuluyor. Halk net şu diye isim istiyor. Ana muhalefet başkanı zaman zaman kendisini dolaylı veya direk kendisini ifade etse de masadan bir ses çıkmıyor.

Bir taraftaki blok seçim çalışmalarını hızlandırıp halkla her gün bir yerde beraber olurken hizmetlerini açarken taleplerini sıralarken.

Diğer 6’lı masa net bir şey söylemediği için az çok birinin adaylığını beklerken 6’lı masa da oturanlardan bir isim çıkmıyor.

Diğer taraftan seçim günü yaklaştıkça yeni yeni sesler çıkıyor.

- Neden toplanıp bir sonuç alınmıyor?

- Ne olacak?

- Seçim günü yaklaştı, ne oluyor?

Gibi halk arasında insanlar aralarında en çok kim olacak diye birbirine soruyor. Laflar havada kalıyor.

Diğer taraftan masanın kendisi her gün bir şekilde tarif ediliyor. 6’lı masadakilerin adayı kim, niye söylemiyorlar? İktidar taraftarları masa 6’lı değil bir ortak da alta bekliyor diye söyleniyor. Daha fazla uzadıkça bu laflar da yenileri ile uzayacaktır. Onun için bir an önce adayın belli olması halkın beklentisini giderdiği gibi masadaki olanları da rahatlatacaktır.

En önemlisi dünyada sıkıntıların had safhaya çıktığı bir zamanda çözüm için gözler Türkiye’dedir. Ulusal ve uluslararası güçler Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini takip ediyor.

Büyük medeniyetin, kültürün, imparatorlukları kuran, en büyük milletin torunlarında güçlü, tutarlı bekleyenleri sevindirecek kararlar bekliyor.

En önemlisi bir olun birlik olun bir de bizim için gayret edin netleşsin diye bekliyor.
Her şey milletimizin günü geleceği için bir olmalı, kararlı olmalıyız.

Dünya yeniden yapılanırken, Hak için halk için çalışmalıyız. Aydın, geleceğin mimarıları, vakit yakın. Ayrılmayalım, ayrışmayalım birlik olalım.

Türkiye olalım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR