Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

"Seni başkan yaptırmayacağız" diyen birileri vardı!

"Seni başkan yaptırmayacağız" diyen birileri vardı!

Tarih 17 Mart 2015 Salı. Terör soruşturması kapsamında tutuklanan ve şuanda Edirne Cezaevi'nde yatmakta olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısını çok kısa tutarak, "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan; Bu topraklarda HDP ve HDP'liler oldukça, seni Başkan yaptırmayacağız" demişti! 

  Bu iddialı çıkışı herkes hatırlar sanırım. O günden bu güne tam 2 sene 33 gün olmuş. 

  Ne oldu peki bu zaman zarfı içinde? "Türkiye partisi" olduğunu savunan ancak terör örgütü ve bebek katili PKK'ya destek veren HDP'nin birçok yöneticisi, milletvekili terör soruşturması kapsamında tutuklandı. Türkiye Anayasa değişikliğine gitti ve buradan çıkan "evet" ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Başkan' olabilmesindeki en büyük engel aşıldı. 

  Allah'ın izni ile Türkiye bundan sonra koalisyon görmeyecek. Güçlü bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet modeli ile hedeflerine emin adımlarla yürüyecek. Kaplumbağa hızındaki o eski hantal bürokrasi tavşan hızına ulaşacak. Liderin feraseti ile Türkiye hak ettiği yere ulaşabilecek.

  Buradan hemen sözümün başına dönmek istiyorum. Şuan tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, "seni başkan yaptırmayacağız" derken kendinden çok emindi. Türkiye'deki sistem değişikliğini öngören teklifin asla millet nazarında kabul görmeyeceğine inanıyordu. 

  Ne oldu? Millet yine oyunu bozdu ve "evet" dedi. Türkiye zor bir referandumu daha başarı ile atlattı. 

  Şimdi ise Recep Tayyip Erdoğan kurucusu olduğu AK Parti'ye önümüzdeki günlerde yeniden üye olacak. Sayın Erdoğan'ın yakın zamanda yapılması beklenen olağanüstü kongrede AK Parti'nin yeniden genel başkanı olması bekleniyor.   

  Hepimiz bu süreci bekliyoruz. Zaman neyi gösterir bilinmez ama demek oluyor ki iddialı konuşmadan önce o sözü iyice ölçüp biçmek lazımmış. Yoksa o lafın ağırlığı altında kalıverirsiniz benden söylemesi. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR