Ahmet Fidan

Ahmet Fidan

Şimdi Dua Zamanı

Şimdi Dua Zamanı

Dua,  müminin en önemli sığınağı. En geniş ve en sıkıntılı dönemlerde hep duaya sarılır ve istekler, sıkıntılar, problemlerin dua ile çözülmesi istenir. Duada talep, istek “kul”dan cevap ise Allah’tandır.

Bugün Cuma ve müminler için bayram. Cuma günü duaların makbul olduğu bir eşref sat vardır ki, o saatte yapılan duaların kabul olacağını Hz. Peygamber haber vermektedir.

Sıkıntılı, karanlık ve görünmeyen bir viraja girmiş vaziyetteyiz. Düşman kavi, acımasız ve zalim. Görünen ve görünmeyen şeytan çok yönlü tuzak kuruyor ve sonuç alıyor.

 “İşler nasıl gidiyor?” diye sorduğunuz orta halli bir esnaf, tüccar veya bürokrat yarın endişelerini dile getiriyor. Bir karabasan ufukları kapladı. Olayların içinde olunmasa bile hadiseler psikolojik olarak insanımızı derinden etkiliyor.

Önümüzdeki günlerin ne getireceği kestirilemiyor. Her gün bir veya birkaç şehit haberi geliyor. Yol kesiliyor, terör estiriliyor.  Ölenler bizim insanımız. Zarar verilen mal bizim malımız. Sıkılan her kurşunun acısını yüreğimizde hissediyoruz. Malazgirt’te şehit edilen Binbaşı Aslan Kulaksız kardeşimiz, yürekleri dağladı. Ateş sadece onun ailesini, çevresini değil hepimizin gönlünü yaktı.

“Bana değmeyen yılan bin yaşasın” sözü geçerliliğini kaybetmiş bir akçe ve artık miadını doldurdu. Yılan her kesi sokuyor. Ateş çemberi etrafımızı kuşatmış durumda. Sadece idareci ve siyasetçiler sorumlu değil, yaklaşan tehlike karşısında herkes, tüm vatanseverler sorumlu ve tehdit altında. Eşkıya kılık değiştirdi, dağda idi şimdi şehre, başkente indi, rol kesiyor.

TBMM’de sözcüleri tüm yüzsüzlüğü ile utanmadan, sıkılmadan Allah’ın adını kirli ağzına alabiliyor ve yetmiş sekiz milyonun gözünün içine bakarak şov yapıyor. Maskeli yüzüne biraz dikkatli baktınız mı,  samimiyetten iz yok, nasılda hayasızlık, iki yüzlülük dökülüyor.

Tarih şuuru ve Kur’an ışığında tedbir almanın zamanı. Sade bir insan olarak yarını kurtarmak için, mesuliyet duygusu ile dua zamanı. Kur’an-ı Kerim “Duanız olmaza size ne diye değer vereyim” buyuruyor.

“Dua edin duanıza karşılık vereyim.” Buyuruyor yüce Yaratıcımız. O halde Cuma gününü fırsat bilerek çok çok dua edilmeli. Ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle, şehir şehir dua ağları kurulmalı.

“Ey varlığımızın sebebi Yüce Rabb’ım! İçimizde ve dışımızda bizi yok etmek isteyen hainleri ıslah et. Islahları mümkün değil se helak et. Milletimizi, ülkemizi ve bizleri her tür düşmanca niyet, şer ve tuzaklardan koru.”

“Otuz beş senedir kandan beslenen PKK denen belayı, İslam adına cinayet üstüne cinayet işleyen DAEŞ’i, ve tüm şer odaklarını helak et. Kendi içlerinden kendilerine bela ver.”

“Bizi ve tüm Müslümanları koru. Şüphesiz sen duaları duyan ve yegâne kabul buyuransın. Âmin!”

 

GÜ N Ü N H İ K M E T İ

“Tükürün milleti alçakça  vuran darbelere!

Tükürün onlara alkış tutan kahpelere!

Tükürün Ehli Salib’in o hayasız yüzüne!

Tükürün onların asla güvenilmez sözüne!

Medeniyet denilen maskara mahluku görün:

Tükürün maskeli vicdanına asrın tükürün”

  M. Akif

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR