Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Siyaset karmaşası arasında kaybolduk

Siyaset karmaşası arasında kaybolduk

Erken seçimin 24 Haziran 2018 olarak duyurulmasıyla beraber partilerde ve Yüksek Seçim Kurulu'nda bir dizi hazırlıklar baş gösterdi. Kanunlar, tasarılar, paketler, düzenlemeler ve mağduriyetlerin giderilmesi ve yaşanmamasına yönelik olarak çalışmalara hız verildi.
Öyle ki geçtiğimiz birkaç hafta içerisinden bu güne kadar son dakika olarak politika haberlerinin yayımlanıyor oluşu daha seçim gelmeden heyecanını hissettiriyor. Hatta bazı kesimlerin seçim geldiği için mi unuttunuz Afrin harekatını dediği bile oluyor.
Hangi parti Cumhurbaşkanı adayını açıklayacak, seçime kim katılır veya kim katılmaz derken Meclis'te yaşana gerilimler ve daha nicesi gündemi bir hayli yordu.
Elbette her zaman ki gibi seçimin gelişiyle yaşanan mağduriyetlere çözüm üretilecek mi üretilmeyecek mi soruları talepler neticesinde cevap aramaya başladı.
Geçen hafta ki yazımda da belirtmiştim. EYT, lise düzenlemeleri, seçim kanunları v.b detayların kamuoyu ile net şekilde paylaşılması gerektiğine vurgu yapmıştım. Ancak kafamı karıştıran bir husus var.
Başbakan Yıldırım'ın yaptığı açıklamada gün yüzüne çıkarılmış gibi gösterilen emekli ikramiyeleri ve diğer detayları seçim gününe kadar bekletilmek zorunda mıydı? Milyonlarca insanın BİMER ve CİMER'e yaptığı şikayetler yoksa birkaç dakikalık yazıya mı sığdırılmak zorundaydı? Buna yanıt verilmesi güzel olur ben biliyorum ama en azından halkımızın bu yönde bir talebi var.
Söz konusu diğer detaylarda ise gözüme çarpan maddeler arasında Saadet Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayının Karamollaoğlu olması ve daha sonra Adıyaman Kahta İlçesinde SP İlçe Başkanı olarak görevde bulunan Ramazan Akbalık'ın Cumhur ittifakına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermek için istifa ediyorum demesi yer alıyor.
Biraz dolmuş nitekim parti yetkililerine sitemde bulundu. Ama tahminlerim yanıltmadı bir karışıklık olduğu kesindi. Temel Bey gibi bir insanın muhalefet partileri ile sürekli bir görüşme halinde olması sanırım aday endişesini beraberinde getirmekteydi. Çünkü Temel Bey'in kendine olan güveni yok muydu dedikoduları kulislerde çoktan duyulmaya başladı.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR