Uğur Öğüt

Uğur Öğüt

Siyasette Görmek İstediğimiz Hareketler 

Siyasette Görmek İstediğimiz Hareketler 

Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de siyasilerin sert ve kavgacı üslubuna hazırdık ama son zamanda olan gelişmeler gerçekten hayret edilecek cinsten. ‘Evet’ ve ‘Hayır’ propagandası yapan insanlar ilk önce bir birlerini vatan haini ilan etmeye başladı. Kendi kendime dedim ki eyvah, karşılıklı bu şekilde seçim çalışmaları devam ederse gidilecek nokta hiç iç açıcı olmaz. Ama beklediğim gibi olmadı, referanduma 16 gün kala çokta şiddetli çatışmalar yaşanmıyor.

Hatta Avrupa körüklediği hiçbir ideolojik kışkırtmaya Türkiye’den cevap alamıyor. Kışkırtmalara gelmeyen siyasetçiler örnek oluşturacak hareketlerde yapmaya başladı. Özellikle AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan ve CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu’nu takdir ettim. Yumrukların konuştuğu bir meclisten çıkan iki vekil birbirlerine tahammülde sınır tanımadı. Nevzat Ceylan ve Bülent Kuşoğlu, halk oylaması kampanya çalışmaları kapsamında, Kızılay'da kurulan "Evet" ve "Hayır" stantlarını birlikte gezdi. Bülent Kuşoğlu’yla konuşma fırsatım olmadı ama her zaman bey efendiliğiyle kendini takdir ettiğim Nevzat Ceylan’la bir davette görüştüm ve bu örnek davranışlarından dolayı kendisini takdir ettiğimi söyledim. Ceylan, bana yaptıkları ziyaretten dolayı çok sayıda telefon aldığını ve mutlu olduğunu söyledi.

Kavga ve kargaşa oluşturmak isteyen çok sayıda zihniyetin içinde böyle barışçıl adımların takdir edilmemesi mümkün mü? Elbette mümkün değil, çünkü bu barışçıl ortama insanlarımız o kadar özlem duyuyor ki takdir edilmeselerdi o zaman normal olmazdı. Ne yalan söyleyeyim bu tabloyu ilk gördüğümde bende şaşırdım. Normalde her zaman görmemiz gereken tablolar bunlar ama biz nadir gördüğümüz için şaşırıyoruz.

BİRİMİZİN DEĞERİNİ BİLELİM

Aynı şekilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da ‘Hayır’ standına ziyarete bulundu. Stantta bulunanların sorduğu sorular sonrası bir kez daha Cumhurbaşkanı’na helal olsun dedim. Hiç kırmadan dökmeden o insanlara içtenlikle cevap verdi. Ve o stanttaki insanların yüzlerini güldürdü, bu olayda bence çok önemliydi. Böyle anların her zaman yaşanmasını temenni ediyorum ve aynı şekilde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nunda ‘Evet’ standını ziyaret ederek bu güzel atmosfere katkıda bulunması gerektiğini düşünüyorum. Görüşümüz ve ideolojimiz ne olursa olsun karşımızdakine her zaman saygı durmalıyız, kırmızıçizgileri aşmamalıyız. Eğer söz konusu İslamsa, vatansa, bayraksa birbirimize kenetlenerek hareket etmeliyiz. Evet bu seçim çok önemli, Türkiye için bir dönüm noktası ama hiçbir şey için kalp kırmaya değmez bir birimizin değerini bilelim.         
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR