İrfan Nurol Acar

İrfan Nurol Acar

Süper Lig’de kritik hafta

Süper Lig’de kritik hafta

Bugünkü yazımda, üç büyüklerin 11. hafta maçlarını yorumlayacağım.

Yazıma Galatasaray ile başlamak istiyorum. Galatasaray geçtiğimiz Çarşamba günü zorlu Bayern Münih deplasmanına gitti. Deplasman demek biraz yanlış aslında… Bizim taraftarlarımız, Alman taraftarlardan daha fazlaydı. Almanya, Almanlara deplasman oldu diyebiliriz. Zorlu bir karşılaşmaydı. Galatasaray umduğunu bulamadı. Ancak oyun anlamında gayet iyi bir Galatasaray vardı sahada. Gelelim lige… Galatasaray, Süper Lig’in 11. haftasında Hatayspor’a konuk olacak. Hatayspor, tehlikeli bir takım, ileri ucu gerçekten kaliteli oyunculardan oluşuyor. Zor bir deplasman, ancak Galatasaray’da gayet iyi bir futbol oynuyor. Sarı-kırmızılıların bu maçı zorlanmadan kazanmasını bekliyorum.

Gelelim haftanın en zor maçına…

Fenerbahçe, geçtiğimiz hafta büyük yara aldı. Trabzonspor’a evinde 3-2 mağlup olan sarı-lacivertliler, ligdeki ilk puan kaybını da yapmış oldu. Fenerbahçe, 11. hafta maçında Adana Demirspor’a konuk olacak. Kaliteli iki takımın mücadelesini izleyeceğiz. Özellikle Adana Demirspor’un forvetlerinin, mevcut Fenerbahçe stoperlerini zorlayacağını düşünüyorum. Djiku’nun dönmesi durumunda Fenerbahçe için daha iyi ve savunma anlamında kuvvetli bir maç olacağını düşünüyorum. Fred’in de dönme ihtimali bulunuyormuş. Fenerbahçe, büyük talihsizlik yaşayarak aynı anda neredeyse bütün stoperlerini kaybetti. Üstüne bir de Fred’in sakatlığı tuzu biberi oldu. Maç özelinde dediğim gibi kaliteli bir futbol izleyeceğiz. Adana Demirspor’u bir adım önde görüyorum. Ancak unutmamalıyız karşılarında da Fenerbahçe var… Bir reaksiyon bekliyorum.

Beşiktaş dibe çakılıyor

Beşiktaş’ta her şey daha da zora gidiyor. Geçtiğimiz hafta alınan Antalyaspor mağlubiyeti, her şeyi daha da zora soktu. Siyah-beyazlıların acilen galibiyet serisi bulması gerekiyor. Ancak geçmiş yazılarımda da söyledim… Beşiktaş’ta ana sorunun hoca olduğunu düşünmüyorum. Bence temel sorun oyuncu grubu. Kalite eksikliği bariz belli oluyor. Beşiktaş’ın rakibi de farklı bir durumda değil aslında… Başakşehir ile Beşiktaş birbirine benzeyen takımlar, her iki takımda da kaliteli oyuncu sayısı yok denecek seviyede. Kısır bir maç olacağını düşünüyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR