Celâlettin Yünel

Celâlettin Yünel

SURİYE'DE NE İŞİMİZ Mİ VAR?

SURİYE'DE NE İŞİMİZ Mİ VAR?

 

ABD'nin Rusya'nın İngiltere'nin ve diğer dünya ülkelerinin gözlerini diktiği ve her saniye yok olsun diye savaştıkları, teröristlere destek oldukları o bataklığı kurutmak için Türkiye oradadır.

***

Sinekleri öldürerek bataklığı kurutamıyoruz. Yıllardır PKK'ya karşı sergilemiş olduğumuz savaşta da bu ortaya kondu. PKK’nın, DEAŞ'ın ve diğer bütün sineklerin anavatanı o bataklık kurumadıkça ne biz gün yüzü göreceğiz ne de feraha ereceğiz.

 

***

Bataklığı seven domuzlar bataklığı kurutmamızdan şikayetçi. Kendi topraklarımızdaki sıkıntıları bitirmeden o topraklarda savaşmamalıymışız! Peki, soruyorum "Yıllardır sürekli sıkıntı çıkartan tesisatınız olsa ve evinizin dibinde olan lağım patlayıp pislikler evinize doğru gelmeye başlasa siz önce hangisine müdahale edersiniz?"

*

O sırada hala evinizin tesisatıyla mı uğraşırsınız yoksa patlayan lağımdan gelen pisliklerin sizin evinize ulaşmadan onarılması için mi çabalarsınız?

***

Aklı başında olan insan kendisine yıllardır sıkıntı çıkartan tesisatından önce evini basıp sıkıntı yaşatacak olan lağımın onarılmasını ya da kapatılmasını sağlar. Eğer ki o lağım kapatıldıktan ve onarıldıktan sonra kendi evinde sıkıntı devam ederse bu sorunu çözmek için uğraşır.

***

Bizim evimiz Anadolu, yıllardır içimizdeki pisliklerden mustarip! Fakat tam dibimizde patlayan Ortadoğu lağımını kapatmamız ya da onarmamız gerekir yoksa o pisliklerin içinde boğulacağız. O pislikler her defasında düzenledikleri saldırılarla içimizi yakarken bizim boş işlerle uğraşmamamıza gerek yok. 

***

Türk ordusu vatanımıza uzanacak olan o pisliklerin önünü kapatmakta ve onları o bataklığa gömmek için Suriye'dedir. Suriye yıllardır içinden çıkılmayan bir hal almış durumda olması hasebiyle mazlum insanların inlemelerine kulak kabartmayan beyaz yakalılar mazlumlara siper olduğumuz için bizim karşımıza çıkmışlardır. Başka devletlere soramadıkları sorularını Türkiye üzerinden sorarak akılları sıra bizi Suriye'den uzaklaştırmaya çalışıyorlar. O ülkeler yokken biz Ortadoğu'ya hükmediyorduk. Eğer Ortadoğu üzerinde birileri hak iddia edecekse onların başında biz geliriz. Çünkü çok değil sadece yüz yıl öncesinde o topraklar bizimdi.

***

Şimdi kalkıp hiç kimse bize orada ne işiniz var diyemez. Biz orada vardık var olmaya devam edeceğiz... Vesselam...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR