Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Tanzim satışa sesi çıkmayanlar

Tanzim satışa sesi çıkmayanlar

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde harika bir uygulamayı duyurdu. Ankara’nın 25 ilçesinin tamamında Ramazan ayı sonuna kadar uygun fiyata et ürünleri satılacağını ve daha uygun fiyatlara vatandaşın kırmızı et ve beyaz et satın alabileceğini belirtti.

Ayrıca yapılan çalışma sadece vatandaşın mutfağı ile ilgili olmadığı gibi; hem yerli üreticilere destek olunacağı, hem de sağlıklı ve güvenilir et ürünlerinin daha uygun fiyatlara vatandaşa kavuşacağı belirtildi. Ancak gördüğü kadarıyla hâlâ ağlayanları görüyorum. Çünkü bunun başka bir açıklaması yok ve izahı da olamaz.

9 Şubat 2019 tarihinde ilk tanzim satış çadırlarını gören güzel ülkemizde, tanzim satışa sesi çıkmayanlar; Mansur Yavaş Bey’in Ankara’da bulunan 25 ilçenin tamamında uygulanmaya başlanacak olan uygun fiyata sağlıklı ve güvenilir et satışı yapacağı uygulama tepki topluyor.

Yahu güzel kardeşlerim, bizzat patates ve soğan satın almak için, tanzim satış çadırlarında sıra bekleyenler sizler değil miydiniz? Sabahın en erken saatinde sadece bir kilo kuru soğan alabilmek için, öğlen vakitlerine kadar sırada birbirinizle sohbet edenler sizler değil miydiniz?

Bırakında bari insanlar uygun fiyata, kaliteli ve sağlıklı kırmızı et ve beyaz et ürünleri tüketsin. Annem bana karne hediyesi et aldı haberinden yola çıkarak yapılan algıları herkes yapar. Bizim burada yapmamız gereken; tanzim satış döneminde gösterilen yoğun ilgiyi, Mansur Yavaş Bey tarafından bizzat duyurulan et ve et ürünleri satışına da göstermemiz gerekiyor.

Eleştirmenin zamanı değil. Çünkü eleştiriyorsanız; ya et ve et ürünleri tüketmekten uzaksınız, ya da markete alışverişe gittiğiniz de hiç et reyonunda fiyatlara bakmıyorsunuz. Yani bu cümleyi kurmaktan başka bir çarem de yoktu ama görünen köy, ben buradayım diye bağırıyor.

İyileştirici olmamız gereken bir dönemde, insanlar evine et ve et ürünlerini bırakın ekmek dahi götüremezken; hâlâ eleştiriyor ve laf salatası yapıyorsak elimizi vicdanımıza koymuyoruz demektir. Bir kilo et, bir kilo kıyma, bir kilo tavuk kaç para diye sorsam, belki cevap bile alamayacağım ama sizleri Ramazan ayı sonuna kadar uygun fiyata et ve et ürünleri satın almaya davet ediyorum.

Son olarak; Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Halk Ekmek Fabrikası, belediye otobüsünden dönüştürülen Başkent Mobil Market ile başkentin 25 ilçesinde ramazan ayının sonuna kadar uygun fiyata kırmız et ve beyaz et satışı yapacak. Gelişmeleri takip etmeyi unutmayınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR