İrfan Nurol Acar

İrfan Nurol Acar

Türk futbolunun kanayan yarası

Türk futbolunun kanayan yarası

Türk futbolunda yıllardır tartışma konusu olan yabancı sınırlaması bir türlü çözüme kavuşmadı. Neredeyse her sezon başında değiştirilen sınırlama, 5+3, 4+4+4 derken futbol severleri adeta matematik öğrenmeye itiyor.

Futbolumuzun kanayan yaralarından birisi de 'Yabancı sınırlaması'. Türk futbolcularının daha fazla forma giymesi için uygulandığı iddia edilen bu uygulama, Türk futbolunun daha da kaos ortamına sürüklenmesine sebep oluyor.

Her sezon başında değişen yabancı sınırlaması ülke futbolunda karışıklığa sebep oluyor. 4+4, 5+3 gibi birçok teknik uygulandı ancak bir sonuç alınamadı. Bu sezon da değişen yabancı sınırlaması kafa karışıklığına sebep oldu. Gelecek sezondan itibaren yabancı sınırı olmayacağını belirten Türkiye Futbol Federasyonu, kafaları yine karıştırdı.3

Gelecek sezondan itibaren Süper Lig takımları ilk 11'lerinde istedikleri kadar yabancı oyuncu bulundurabilecekler. TFF, yaptığı açıklamada ayrıca Ayrıca A Milli Takım'da oynama uygunluğu bulunan futbolculara süre veren kulüplere yerli futbolcu teşvik fonu verileceğini de açıkladı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR