Furkan Cansever

Furkan Cansever

Türk Kadını

Türk Kadını

İnsanlığın ilk döneminden beri kadın bir toplumun en önemli unsuru olmuştur. Bilindiği üzere belirli milletlerde kadına söz hakkı tanınmamış, gerektiği değer ve önem gösterilmemiştir. Elbette ki kadına değeri önemi vermeyen milletler gelişememiş, belirli bir seviyeden ileri gidememiştir.

Ancak Türk toplumunda bu durum tam tersi olmuştur. Türk kadını, Türk’lerin tarih sahnesine çıktığı ilk andan itibaren toplumun en önemli unsuru olmuştur. Bilindiği üzere İslam’dan önce ki Türk devletlerinde kadın hükümdarın yardımcısı rolünü üstlenir, hükümdar sefere çıktığında ülke yönetimini eline alırdı. Arap toplumu cahiliye dönemini yaşarken, Türk’leri kadın hükümdarlar yönetmekteydi. Dolayısıyla Türk Milleti tarihin her döneminde gerekli başarılara ve zaferlere ulaşmış, hiçbir zaman başsız ve yurtsuz kalmamıştır.

Bu millet 600 yıl hüküm sürdüğü topraklar da yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmışken, Nene Hatun gibi, Halide Edip Adıvar gibi kahramanlarla yeniden yedi cihana başkaldırmıştır. Türk kadını her zaman milletini onurlandırmayı başarmıştır. Ayrıca 5 Aralık 1934 tarihinde Mustafa Kemal’in kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermesi, o dönemde eşi benzeri olmayan bir uygulama olmuştur.

Günümüz de kadın voleybol milli takımımızın yaptıkları yine göğsümüzü kabartıyor, Tomris Hatun’lara, Terken Hatun’lara selam gönderiyor. Türk Milleti’ni milli takımların aldığı başarılar, kazandığı kupalar kadar mutlu eden başka bir şey yoktur.

Ancak maalesef kazanılan onca başarıya rağmen, toplumun belirli kısımları bu milletin başarısını toplumun belirli bir kısmına indirgemekle kalmıyor, bir kısmını da dışlamaktadır. Kazanılan zafer tüm Türk halkınındır. Özellikle LBGT destekçileri, başarıyı yalnızca kendilerine yoruyor, LBGT’ye destek vermeyen veyahut karşı olan halkı dışlamaktadır. Türk kadınının kazandığı zaferler hiçbir şekilde Amerikan emperyalizmine hizmet etmek için kullanılmamalıdır. Bu zafer tüm Türk Milletinindir.

Yazımı sonlandırırken bizlere bu heyecanı ve mutluluğu yaşatan kadın milli takımımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Türk kadınının sonsuza dek başarısı bitmeyecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR