Samet CAN

Samet CAN

Türk Milliyetçiliğinin Yükselişi

Türk Milliyetçiliğinin Yükselişi

14 Mayıs’ta oldukça yüksek bir katılım oranıyla gerçekleştirilen seçimin sonuçları belli oldu. Erdoğan çok az bir farkla ilk turda seçilemedi ve en yakın rakibine yaklaşık yüzde 5 fark attı. Çok büyük bir sürpriz olmadığı sürece yeniden seçilmesi işten bile değil. Sonuçlar vatana millete hayırlı olsun.

Bu seçimlerle birlikte yeniden çözüm süreci hayallerinin, Demirtaş ve Kavala için verilen özgürlük vaatlerinin halkta herhangi bir karşılığı olmadığını hatta bunların oy kaybettirdiğini herkesin anlaması gerekir. Türk milliyetçilerini “cepte” görerek terör örgütünün uzantılarıyla iş tutanların hüsrana uğraması kaçınılmazdır.

Gittiği en uzak Anadolu toprağı Kadıköy olan sözde aydınların ve bu elitist çevreden asla dışarı çıkmayanların sürekli göz ardı etmesine, yok saymasına hatta çeşitli hakaretler etmelerine rağmen bu ülkede muhafazakârlar ve Türk milliyetçileri hâlâ çoğunlukta. Z kuşağı dedikleri ve muhalefetin büyük umut bağladığı genç kuşağın tercihleri ise diğer kuşaklarla hemen hemen aynı.

Bütün ekonomik sorunlara ve kötü yönetilen mülteci politikalarına hatta HÜDA PAR gibi bir partinin AKP listelerinden seçime girmesine rağmen seçimi Erdoğan’ın lehine çeviren Türk milliyetçilerinden ziyade HDP’yi önceleyen bir diskur geliştiren muhalefettir. Muhalefetin gayrı milli duruşundan rahatsız olan seçmen mevcut hükümete tepkisini muhalefet içindeki diğer partilere oy vererek gösterdi.

Seçimin kaybedenleri arasında mevcut muhalefetle birlikte anket firmaları da var. Kılıçdaroğlu’nun ilk turda seçileceğine kesin gözle bakan, MHP’nin oyunu yüzde 5-6’larda gösteren anket firmaları güvenirliğini büyük ölçüde kaybetti. Yaptıkları anketlerle muhalif seçmene umut satan ve karşılığında oy oranını yüksek gösterdiği partilerden “mükâfat” alan anketçilik anlayışının son seçimi bu olabilir.

Seçim sonuçlarının söylediği en önemli şey Türk milliyetçiliğinin yükselişidir. Türk milletini yönetme arzusunda olan kadrolar FETÖ ve PKK’ya değil Türk milletine ve Türk milliyetçilerine yaslanmadığı sürece seçim kaybetmeye de devam ederler. Bu seçimde tek kazanan var o da Türk milliyetçiliği.

Önceki ve Sonraki Yazılar
SON YAZILAR