Hakan Şahin

Hakan Şahin

Ulaşılabilir yöneticilere ihtiyacımız var

Ulaşılabilir yöneticilere ihtiyacımız var

Halkla buluşan, onların dertlerini, sorunlarını dinleyen ve onlara yardım elini uzatan yöneticilere ihtiyacımız var. Ancak bunu başaran yöneticiler vatandaşların gönlünde yer edinebilir ve yenilikleri kabul görür. Siyasiler de bunu başardığı sürece iktidarda kalabilirler. Toplumun desteği ile yapılmayan hiçbir çalışma amacına ulaşamaz. 
Artık insanlar ulaşılamaz yöneticiler istemiyor. Kendinden bihaber idareciler istemiyor. İnsanlar, gerektiğinde uluşabilecekleri, dertlerini anlatabilecekleri veya herhangi bir fayda gördüğünde de gidip teşekkür edebilecekleri yöneticiler ile devam etmek istiyor. Bunun için yeni dönemde siyasilerin her zamankinden daha fazla halkla buluşması ve onlarla birlikte hareket etmesi gerekiyor. Ak Parti bunu başararak bu günlere gelmiş bir siyasi partidir. Halkla iç içe olan yöneticileri sayesinde insanların desteğini kazanmıştır. Yeni dönemde diğer siyasi partilerin de bu durumu görmüş olmaları ve topluma eğilmeleri eminim ki bu alanda büyük bir rekabete yol açacaktır. Bu alanda yaşanacak rekabet hepimizi mutlu eder. Bu, vatandaş açısından olumlu bir durum olarak gelişim gösterecektir. Yaklaşan 2019 seçimlerinde de seçmenler kendilerine en yakın hissettikleri ve ulaşılabilir kişileri tercih edeceklerdir diye düşünüyorum. 
Bugün 16. Kuruluş yılını kutlayan Ak Parti’nin 15 yıldır iktidarda kalma başarısını milletin sesine kulak vermiş olmalarına, milletin gönlüne dokunabilmiş olmalarına bağlıyorum. 15 Temmuz’da hainlerin kalkışmasını da halkla kurulmuş olan gönül köprüleri sayesinde bertaraf ettik. Yeni seçim dönemi yaklaşırken bu bağların gevşetilmemesi gerekir. Her zamankinden daha çok çalışarak insanların ihtiyaçlarına cevap verilmesi ile bu başarının sürdürülebileceğine inanıyorum. 
Ankara’da ilçe belediye başkanlarından bazılarının haftanın bazı günlerinde halk buluşmaları yaptığını görüyorum ve bu beni sevindiriyor. Çünkü insanların buna ihtiyacı var. İnsanlarımız ulaşılabilir olan ve dertlerini dinleyecek yöneticiler istiyor. Örnek vermem gerekirse Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı bu konuda takdir ediyorum. Her hafta bir mahalleyi ziyaret ederek insanlarla buluşuyor. Onları dinliyor ve onlarla zaman geçiriyor. Talepler karşısında da gereken adımlar atılıyor. Belediye yönetimi alanında bu tür adımlar vatandaşları memnun ediyor. Diğerlerine de örnek oluşturabilecek bir davranış olarak görüyorum. Hangi kademede olursa olsun bütün yöneticilerin bu tarz çalışmalar gerçekleştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu tür faaliyetlerin halkın katmanları arasındaki bağlılığı güçlendireceğine inanıyorum.  
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR