Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

VATAN SİZE MİNNETTAR

VATAN SİZE MİNNETTAR


 

Dün yolda giderken bir gazi gördüm

Yanına gittim oturdum

Anlattı bana neler hissetmiş savaşırken

Ağladım usul usul dinlerken

 

Bir acı saplandı kalbime

Nedenini bilmeden

Sonra sordum kendime

Kaç şehit var acaba

Bu topraklar uğrunda ölen?

 

Sorduğum an başladı anlatmaya

Şehitlerin ne kadar acı çektiğini

Önce Çanakkale sonra Anadolu'nun her hangi bir yeri

Kazanmak için savaşmışlar bu cennet vatan için...

 

 

Bildiğiniz üzere 19 Eylül Gaziler Günü. Anlamı ve önemi Türk milleti için  bu büyük günde yurdun dört bir yayında etkinlikler düzenlenecek. Gazilerimizim gözü ise eminim ki bu ülkenin genç nesillerinde olacak. Ara sıra dertleştiğimiz Kıbrıs Gazisi Mehmet Erdoğmuş nam-ı diyar Süper Gazi'den duyduklarım kadarıyla bu ülke için canını ortaya koyan Gaziler hiç olmazsa Gaziler Günü'nde bir hal hatır örneği görmek istiyor. Onun için siz siz olun. Bugün bir Gazi görürseniz bir selam vermeden yahut elini öpmeden geçmeyin.

 

***

 

AH ESKİ BAYRAMLAR AH!

 

Mübarek Kurban Bayramını da kardeşlik, mutluluk ve sevgi içinde geride bıraktık. Siz de farkındasınızdır eski bayram tadı yok. Hiç yoktan ben alamıyorum o tadı. Dilimize dolanıveriyor birden yaşadığımız eski bayram hatıraları, çünkü hangi eskinin tadı azaldı ki ne dilimizde ne de yüreğimizde. Bir daha geleceğini adımız gibi bilsek de özlüyoruz işte... Eski bayramlara dair yapılan çoğu şey azaldı. Çocukken ne eğlenirdik. En ufak şeyden oyun çıkarırdık. Bayramı şeker tadında yaşardık. Galiba dünyanın değişen düzeni bayramların tadını da aldı götürdü. Ancak eski bayramları unutmadık unutmayacağız!

***

 

Okullarda ders zili çaldı. Milyonlarca öğrenci ders başı bugün yapacak. Yeni eğitim-öğretim yılı tüm öğrencilerimize hayır getirir inşallah. Yeni, güçlü bir Türkiye'yi omuzlayıp ileriye taşıyacak olan nesillere çok ihtiyacımız var. Onun için yapmaları gereken okumak, araştırmak, öğrenmek. Çünkü 3 tarafı denizlerle 4 tarafı hainlerle çevrili olan ülkemiz ancak bu şekilde ilerleyebilir. Allah yar ve yardımcımız olsun. 

  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR