Celâlettin Yünel

Celâlettin Yünel

YENİ NESİL KİMİN ESERİ OLACAK?

YENİ NESİL KİMİN ESERİ OLACAK?

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenciler bir öğretmen ile okulun müdür yardımcısını İstiklal Marşı töreni sırasında dövdü.

***

Öğretmene tekme ve yumruklarla saldıran öğrenciler, olaya müdahale eden müdür yardımcısını da yumruklayıp gözünü morarttı.

 

***

Şimdi soruyorum size, "Öğretmeni döven öğrenciler mi öğretmenlerin kapasitelerini değerlendirecek?"

 

***

Eğitim sistemi ortada.

Kimse medet ummasın,

Ne öğretmenden,

ne de öğrencilerden...

Deney faresi gibi sokulmadık sınav kalmayan öğretmenin verdiği eğitim bu kadar olur. Geleceğini sınavlarla körelttiğiniz gençlikte böyle.

 

***

Şimdi ikinci sorumu soruyorum, "Suç öğretmende mi öğrencide mi?"

***

Okulu bitirdiğinde kendisini bekleyen sınav bataklığında boğulan ümitsiz öğrenciler yetiştiriyoruz. Amacı sadece meslek sahibi olmaktan ziyade para kazanmak için hayat mücadelesi veren öğrenciler yetişiyor her sene binlerce... İpini koparmış okul yolunda bin bir pisliğe bulaşan gençlerin vebali hala bu hastalıklı sistemi devam ettirmekte olanlardadır.

 

***

Sonu "S" ile biten o kadar çok sınav soktunuz ki hayatımıza biz artık hangisine gireceğiz hangisiyle tercih yapacağız karıştırır olduk. Sizin zamanınızda öyle değildi tabikii... Hala enstitü mezunlarının öğretmen olduğu bu sistemde canavar gibi yetişen öğrencilerin öğretmenleri ikiye üçe katlamasını ben çok normal buluyorum.

 

***

FETÖ'cü ve PKK yandaşı öğretmenleri eğitim kurumlarından temizlediğiniz gibi bir de şu yaşı altmışı geçen enstitü mezunu öğretmenleri temizleseniz. Hala eski sistemde diretmenin amacı ne? İstediğiniz kadar tablet dağıtın öğrenciler ders çalışsın gelişsin diye ama o öğrencilere o tableti niçin kullanmaları gerektiğini öğretmedikten sonra bir anlamı var mı? Bilenler bilir o dağıttığınız tabletlerin çoğu "root"lanarak bir oyun makinesine dönüştü.


***

Atama yolunda deney faresine döndürdüğünüz öğretmenlerde kurmuş olduğunuz bu eski hamamınızda eski taslarla yıkanmaya devam ediyor. Öyle bir sistem kurulmuş ki binlerce yılda yıkasanız temizlenmiyor. Şimdi kalkıp öğrencilerden medet uman öğretmenleri, öğretmenlerden medet uman müdürleri suçlamayın eğer bu eğitim sisteminde bir şeyler düzelmiyorsa sebebi geldikleri gün bu sistemi değiştirme gayesiyle gelip sisteme ayak uyduranlardır.

 

***

“BAŞKANLIK SİSTEMİ Mİ?” BIRAKIN GELSİN!

 

Tutturmuşsunuz gelsin mi gelmesin mi?

*

Yahu bugüne kadar gelip de Türkiye’de ne durdu?

*

1924 anayasası iyi olsaydı değiştirilmez 84 anayasasına kadar gelen serüven yaşanmazdı. Kanımızı emici devletler üzerimize çullanıp sürekli bizi bir şeylere zorlamazlardı. Bakmayın şimdi Avrupa’ya rest çektiğimize daha 3-4 yıl öncesine kadar değil sayın Davutoğlu başbakan iken Avrupa girme yolundaydık.


*
 

Ne mi oldu?

*

Ne olacak eninde sonunda anladık ki almayacaklar, rest çektik orayı terk ettik.

*

Umurlarında oldu mu?-Sanmıyorum!

*

Dolar aldı başını gidiyor nerede duracak bilmiyoruz. Euro bizi terk edip gideli çok oldu zaten! Artık 4.00 üzerine de çıktı. Artık o da daha geri gelmez…

*

Başkanlık sistemi mi? Bırakın gelsin! Artık bakalım, iyi mi kötü mü? Her şey fani değil mi şu dünyada. Bu sisteminde bir miladı dolar elbet. Vatanın elden gittiği yok sonuçta.


***


Her şey bizim elimizde. 15 Temmuzda herkes bunu açıkça gördü. Millet devletine de vatanına da canını vermesini biliyor.


***
Eğer olur da yanlış bir şey olursa zaten içimizde barınamaz. Biz deniz gibi bir milletiz elhamdülillah bugüne kadar içimizde hiçbir kötü şey sonsuza kadar hayatını sürdüremedi. Kirli olan her şey okyanus ötesine vurdu da gerçek yüzünü gösterdi.

*

 

MİLLETİN VEKİLİ OLDUĞUNUZU UNUTMAYIN!

 

Milletvekilleri çocuk gibi mecliste başkana birbirlerini şikayet ediyorlar. Ne kadar gülünç bir duruma düştüklerine bir baksınlar lütfen.


***

 Demokrasiden bahsederken sınıf içi demokrasi oyunu oynamasınlar. Savunulacak bir hak varsa bangır bangır göğüslerini gere savunsunlar ama kavga edip “başkaaaaaaan, başkaaaaaannn, suç işliyorlar” diyerek gülünç duruma düşmesinler.

***

Milletin vekili olduklarını unutmasınlar. Sadece bölgelerinin değil 81 vilayetin vekilsiniz beyler. Herkesin üzerinizde hakkı var!..Vesselamm..

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR