İbrahim Ethem Ünal

İbrahim Ethem Ünal

Yeni sezon merhaba

Yeni sezon merhaba

2017-2018 futbol sezonunu Süper Lig'de ve TFF 1.Lig'de oynanan 1. hafta karşılaşmalarıyla açtık. Gerçekten futbolu özlemişiz. Umuyorum, kavgasız gürültüsüz saha dışı olayların değil saha içinde oynanan güzel futbolun konuşulduğu bir sezon olur.
Şehrimizin iki önemli markası olan Ankaragücü ve Gençlerbirliği'de sezonun ilk maçına sahalarında çıktı. İki takımı da stadyumda izleme fırsatım oldu. Ankaragücü ve Gençlerbirliği ile ilgili olarak izlenimlerimi siz değerli okular için köşeme taşıdım. Ankaragücü TFF. 1 Lig'in ilk haftasında sahasında Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor'u konuk etti ve golsüz berabere kalarak sezona 1 puanla başladı. Öncelikle Ankaragücü taraftarından bahsetmek istiyorum. Pasolig uygulamasının Ankaragücü tribünlerini nasıl etkileyeceği merak konusuydu. Ankara'da stadyum konusunun da son ana kadar belirsizliğin devam ettiğini düşünürsek. İlk hafta tribünde yer alan 7 bin taraftarın sayısının koşullara göre oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz. Benim şahsi görüşüm, ilerleyen haftalarda 19 mayıs Stadyumu 2.ligde olduğu gibi dolacaktır. 
Saha içine gelecek olursak Ankaragücü'nde geçen sezonda da kadroda yer alan sadece 2 isim ilk 11'de sahaya çıktı. Bu isimler kaleci Korcan Çeklikay ve orta saha oyuncusu Ferhat Çulcuoğlu. Takım adete yeniden kuruldu. Birçok oyuncu transfer edilerek yeni sezona başlanıldı. Teknik direktör İsmail Kartal'ın da maçın ardından söylediği gibi gerçekten takımın zamana ihtiyacı var. Saha içinde oyuncuların verdiği mücadele gelecek adına ümit verdi. İlhan Parlak son vuruşlarda daha etkili olabilseydi. Ankaragücü sahadan 3 puanla ayrılabilirdi.
Orta sahada ise Arif Morkaya, Kibong ve Ferhat Çulcuoğlu oynadı. Bu üç oyuncunun, birbirine çok benzer olduğunu düşünüyorum. Bu oyuncular, daha çok rakibi karşılayan ve en yanındakine pas verebilen bir özelliğe sahip. İki ön liberonun önünde, ofansif orta saha yada forvet arkası görevlerini yerine getirebilen bir oyuncu, oraya transfer edilirse sol taraftaki Dieng ve ileri uçtaki İlhan Parlak, daha faydalı kullanılabilir. Ki bu maç sonunda açıklamalarda bulunan İsmail Kartal, futbol dilinde 10 numara pozisyonu olarak lanse edilen o mevkiye, bir oyuncunun transfer edilebileceğinin işaretini verdi. Anlatmak istediğim eksikliğin, İsmail Kartal tarafından çok önceden fark edilip verdiği rapor ile o bölgeye yeni ismin alınacak olmasının, oldukça faydalı bir adım olduğunu düşünüyorum.
Ankaragücü’nde savunmanın ortasını iyi buldum fakat beklerin oyuna daha fazla katılması gerektiğini düşünüyorum. Günümüz futbolunda, beklerin ne kadar önemli bir hale geldiğini söylememe gerek bile yok sanırım. Bursaspor’dan transfer edilen Erdem Özgenç’in hazır hale gelmesinin ardından tecrübesi ile bu noktada, takıma ciddi katkılarda bulunacağını öngörüyorum.
BB Erzurumspor ile yapılan maçın ardından olumlu ya da olumsuz fikirlere bürünmek doğru olmaz. Ben sadece bu karşılaşmadaki, gözlemlerimi sizinle paylaşabilirim, ki öyle de yaptığımı düşünüyorum. Ankaragücü’nün oyun anlayışı hakkındaki net yorumlarımı yapmak için ilk 5 haftayı beklemek gerekir.
Ankaragücü’nün hedefi doğrultusunda bu maç öncesi ve sonrası çeşitli yorumlar yapıldı. Ben ise hedefi dillendirmek için erken olduğunu düşünüyorum. Ankaragücü’nün, sezonu şimdiden ilk 2’de bitirir demenin hayalcilik, Play-off mücadeleleri için gerekli olan ilk 6’ya giremez sözünü kullanmanın ise haksızlık olacağını düşünüyorum. Benim şu an için yapacağım tek yorum, ilk 10 haftayı beklemek üzerine olacaktır. Ankaragücü, bu süre diliminin sonunda, ligde yer alan 18 takımın ilk yarısının gösterdiği derecede yer alırsa yani ilk 9’da kendine yer bulursa başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor diyebilir ve üst lig için gerekli olan hedefi tekrar koymak gerektiğini söyleyebilirim.
***
Gençlerbirliği ise sahasında Kardemir Karabükspor ile 1-1 berabere kalarak sezona 1 puanla başladı. Yine taraftara değineceğim maalesef tribünlerde taraftar sayısı oldukça az durumda. İlerleyen haftalarda da tablonun çok değişeceğini sanmıyorum . Gençlerbirliği'de transfer sezonunun en hareketli takımlarından birisiydi. Bonservis ücreti olmayan birçok oyuncu kadroya katıldı. Oyuncuların performanslarını takıma katkıları ilerleyen haftalarda göreceğiz. Konuşmak için erken olduğunu düşünüyorum. Gençlerbirliği'nin en büyük sorununun ise hücum hattında bitiriciliği iyi olan bir golcünün olmaması olarak görüyorum. Teknik direktör Ümit Özat'ta basın toplantısında yeni bir golcü oyuncu alacaklarının sinyalini verdi. Bakalım ilerleyen haftalar neler gösterecek. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR