Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Ana var yiğit doğurur ana var...

Ana var yiğit doğurur ana var...

Türkiye, Trabzon’un Maçka ilçesinde ihbar ettiği PKK’lı teröristler tarafından çıkan çatışmada şehit olan kahraman Eren Bülbül'e ağladı.
15 yaşındaki Eren küçük yaşına rağmen PKK'nın (Pislik, Kalleş ve Kahpe) oyununu bozmuştu. Eren'in bu cesareti ve kahramanlığı Çanakkale Savaşı'ndaki  15'lileri hatırlattı. Hani eli kalem tutan, daha bıyığı terlememiş gençleri. 1915 yılında cepheye giden o gençlerin yüreği vatan aşkı ile tutuşarak, vatanın bağımsızlığını için canlarından seve seve vazgeçmişlerdi. 
Şehit Eren kardeşimiz de Ömer Halisdemir, Fethi Sekin ve diğer şehitlerimiz gibi aynı vatan aşkı ve aynı ruhla vatanın istiklali için canından vazgeçti. 
Eren 15 yaşında şahadete ulaştı. Küçük yaşta babasını kaybeden Eren, arkasında 12 kardeşi ve bir garip anasını bıraktı. Şimdi bize düşmen o yiğidin ailesine sahip çıkmaktır. 
Devletimiz büyüktür Eren'in miraslarına en iyi şekilde sahip çıkılacaktır. Eren'in Trabzonspor sevgisi de bilinmektedir. Eren 4, 5 yaşından beri fanatik Trabzonspor taraftarıdır. Bordo mavililerin Eren için bir şeyler yapması da artık şart hale gelmiştir. Ben inanıyorum ki Şehit Eren'in ismi Trabzonspor'un bir tesisinin ismine verilecektir. 
***
Türkiye, 15 yaşındaki Şehit Eren'in bu kahramanlığını konuşurken, insanlıktan nasip almamış birileri de Eren'e sosyal medya üzerinden hakaret etti biliyorsunuz.  
PKK sempatizanı o mahlukat, vatandaşların ihbarı üzerine çok şükür güvenlik güçlerimiz tarafından Şırnak Cizre'de yakalandı ve gereken ders verildi. 
Eren'e sözde hakaret etmeye çalışan insanlıktan yoksun o kişinin yaşı da oldukça küçük olduğu görülüyor. 
Demek o ki ana var Eren gibi yiğit doğurur, ana var i... doğurur.
***
Bir sitemim daha olacak. 15 yaşındaki Eren'in şehit oldu. Sözde insanlık için çalışan kuruluşlar nereye saklandı. Saldırıyı kınayanlar PKK'yı görmezden geldi. İstemeyerek istemeyerek birkaç cümlelik açıklama yapıldı.
Sizin adaletiniz işte bu kadar! 15 yaşındaki bir masumdan bile korkar olmuşsuzun. Berkin Elvan olayında dünyayı ayağa kaldıranlar Eren Bülbül şehit olduğunda nerede. 
Eğer samimiyseniz haydi aynı tepkiyi şimdi de gösterin. Ama düşünüyorum da maşa olarak kullanılanlardan bu erdemliği beklemek yanlış olur. 
Zaten gerçek yüzünüzü de bu halk artık biliyor. 

Bu ay yıldızlı ülkede Ömer'ler, Fethi'ler, Fırat'lar, Eren'ler, Aybüke'ler, Necmettin'ler asla bitmez. Bunu unutmayın. 
Bu ezan dinmez, bayrak inmez bunu da bir kenara yazın.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR